Remedii naturiste

Balsamul si alifia de sulfina vindeca picioarele umflate si trateaza varicele. Vezi cum le prepari

Publicat: 17 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Balsamul si alifia de sulfina vindeca picioarele umflate si trateaza varicele. Vezi cum le prepari
7

Sindromul picioarelor grele este unul dintre principalele semnale de alarma ale unei patologii destul de severe: bolile venoase. Afecteaza in principal femeile pentru ca hormonii le influenteaza circulatia sangelui prin vene. Numarul persoanelor afectate creste odata cu varsta. Se estimeaza ca jumatate dintre femeile trecute de 45 ani au acesta afectiune, iar la 7 din 10 durerea este atat de severa incat le afecteaza activitatea de zi cu zi.

Recomandari pentru persoanele care sufera de sindromul picioarelor grele

Sindromul „picioare grele” se datoreaza in principal unei proaste circulatii a sangelui ca urmare a unor perioade lungi de stat in picioare sau asezat. Mai poate fi cauzat de caldura excesiva, sarcina, fumat si consum de alcool sau purtatul tocurilor inalte.

Tratamente pentru senzatia de picioare grele si pentru picioarele umflate

Problema poate fi remediata atat prin modificarea regimului de viata cat si cu ajutorul unor preparate din plante care imbunatatesc circulatia periferica, care au efect antiinflamator si de drenaj limfatic si venos. Daca nu se iau masuri din timp, proasta circulatie periferica duce la varice si chiar tromboze.

Una dintre cele mai bune plante in acest sens este sulfina. Aceasta stimuleaza circulatia sangvina prin cresterea debitului venos si limfatic, reduce fragilitatea capilara si are proprietati anticoagulante. Iata cum puteti prepara acasa un balsam cu sulfina care sa va ajuta atunci cand aveti picioarele si mainile reci, picioarele grele si umflate, varice, insuficienta venoasa:

Remedii cu plante pentru picioarele umflate

Aveti nevoie de o jumatate de litru de ulei de porumb (care are rolul de a permite o mai buna oxigenare a tesuturilor) si 250 g sulfina. Planta tocata marunt se pune intr-un borcan de sticla si turnati peste ea uleiul. Sigilati bine borcanul si-l lasati trei zile la soare.

Dupa trecerea intervalului de macerare, rasturnati continutul borcanului intr-un vas emailat, care sa nu aiba deloc smaltul sarit. Tineti-l apoi pe flacara mica pana cand ajunge aproape de punctul de fierbere. Dati recipientul la o parte si lasati sa se raceasca. Strecurati totul printr-un tifon. Pastrati balsamul la racoare, intr-o sticla de culoare inchisa, bine inchisa.

4 remedii pentru picioare grele

Mod de administrare
Seara, dupa spalare, masati-va usor de la genunchi in jos, insistind asupra gleznei si labei piciorului, pana cand uleiul a intrat in piele.

Din aceleasi ingrediente puteti obtine si o alifie de sulfina daca adaugati ceara de albine dupa ce strecurati sulfina din ulei. Pentru alifie, reteta este de 100 ml ulei de porumb, 50 g sulfina si 100 g ceara curata de albine. In acest caz, preparatul va trebui pus din nou pe foc, pentru a se topi si incorpora ceara. Dupa ce ati tras vasul deoparte, amestecati in continuare, pana cand compozitia capata un aspect cremos. Calda inca fiind, puneti crema in borcanase de portelan ori din plastic.

Adauga un comentariu