Local

Bărbat, dat în judecată din cauza unor produse cosmetice! Ieșeanul trebuia să achite peste 100 de euro către firma Avon! (Exclusiv)

Publicat: 21 iul. 2020
Un ieșean a fost dat în judecată din pricina unor produse cosmetice
Un bărbat din județul Iași, Ioan Luca, a fost acționat în judecată din cauza unor produse cosmetice de peste 100 de euro

Un bărbat a fost dat recent în judecată din pricina unor produse cosmetice. Ioan Luca a fost acționat în instanță de o firmă de recuperare a creanțelor. Însă datoria de peste 100 de euro ar fi trebuit achitată către compania Avon. Până la urmă, bărbatul a demonstrat că a plătit suma de 602 lei.  Un proces ciudat a fost finalizat recent! Un bărbat din județul Iași a fost dat în judecată de o firmă de recuperare a creanțelor, din cauza unor produse cosmetice neachitate. Marfa ar fi fost luată de la societatea Avon Cosmetics România SRL.

Astfel, societatea Agency for Control of Outstanding Debts SRL l-a acționat în judecată pe Ioan Luca. Zilele trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au soluționat acțiunea. Instanța de fond a luat act de renunțare la judecarea cererii formulată de firma Agency for Control of Outstanding Debts SRL. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșean, dat în judecată din cauza unor produse cosmetice de peste 100 de euro

Procesul dintre Agency for Control of Outstanding Debts SRL și Ioan Luca a început pe 29 noiembrie 2019. Reclamanții le-au solicitat judecătorilor pășcăneni să îl oblige pe bărbat la plata sumei de 601,85 lei, respectiv peste 100 de euro. Banii ar fi trebuit achitați pentru niște produse cosmetice de la compania Avon Cosmetics România SRL.

„Solicităm obligarea pârâtului Ioan Luca la plata sumei de 601,85 lei, reprezentând suma datorată în baza facturilor emise de creditoarea cedentă Avon Cosmetics România SRL”, au menționat reprezentanții Agency for Control of Outstanding Debts SRL în cererea adresată instanței.

Ioan Luca susține că și-a plătit datoria pentru produsele cosmetice de la compania Avon

De cealaltă parte, Ioan Luca nu a formulat întâmpinare la această acțiune, a reprezentanților firmei Agency for Control of Outstanding Debts SRL. În schimb, ieșeanul a depus la dosar o dovadă a plății sumei de 602 lei în contul societății reclamante. În urma depunerii acestui act de către bărbat, reclamanții au solicitat renunțarea la judecată, tocmai pentru că datoria a fost achitată de către ieșean. „Instanța ia act de renunțarea la judecarea cererii de pretenții formulată de reclamanta Agency for Control of Outstanding Debts SRL, în contradictoriu cu pârâtul Ioan Luca”, au afirmat magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani. Acum, rămâne de văzut dacă vreuna dintre părțile implicate va contesta sau nu decizia primei instanțe în acest proces, generat de neplata unor produse cosmetice. În eventualitatea în care sentința va fi contestată, instanța superioară va analiza cazul în care un ieșean trebuia să achite peste 100 de euro către compania Avon Cosmetics România SRL. Totuși, având în vedere faptul că ieșeanul a făcut dovada achitării sumei de peste 100 de euro, cel mai probabil procesul se va încheia la prima instanță.

Avon Products, Inc. este o companie de vânzări directe, producătoare de cosmetice, parfumuri, bijuterii și jucării din Statele Unite ale Americii, înființată în 1886. Avon este o companie de multi-level marketing și este prezentă în peste 135 de țări, printre care și România. Printre produsele Avon se numără cele de make-up, de îngrijire a tenului, a pielii și a părului, parfumuri, precum și bijuterii. Inițial, societatea se adresa publicului feminin, însă și-a extins oferta și la produse pentru bărbați și copii.

 

Adauga un comentariu