Titlurile zilei

Bărbații din Iași au început să se îmbrace după Neckermann. Designerul Andrei Florescu a scos la vânzare cele mai scumpe ținute. „Folosim materiale de la furnizorul principal al Dolce & Gabbana și Tom Ford”

Publicat: 02 dec. 2022
Bărbații din Iași au început să se îmbrace după Neckermann. Designerul Andrei Florescu a scos la vânzare cele mai scumpe ținute. Folosim materiale de la furnizorul principal al Dolce  Gabbana și Tom Ford
Andrei Florescu, fondator Atelierul de Stil, oferă sfaturi pentru ținutele de Revelion

Anul acesta, la petrecerea de Revelion, bărbații din Iași vor purta sacouri elegante, din materiale de calitate, folosite și de marii designeri. Andrei Florescu, fondatorul Atelierului de Stil, oferă sfaturi despre cum pot alege ieșenii sacoul potrivit pentru petrecerea dintre ani. Clienții plătesc de la câteva sute până la câteva mii de lei pentru ținuta perfectă

Anul acesta se poartă sacourile din catifea, elegante, pentru petrecerea de Revelion. Bărbații din Iași au făcut deja comenzi pentru ținutele de sărbători, astfel că în atelierele din Iași este aglomerat.

„Anul acesta sunt foarte multe petreceri de Revelion. Ca în fiecare an, se poartă catifeaua pentru că e royal. Așa a fost inventat smochingul, de fapt, din catifea royal blue, pe vremea lui Charles al VII-lea. Așa că anul acesta se poartă din nou catifeaua pentru că e sezon rece, ne simțim bine, confortabil, ține puțin cald și arată prețios. De exemplu, la petrecerea de Revelion putem folosi și smochingul din garderobă. E o piesă vestimentară forever. Dacă datează de pe la 1.700 înseamnă că se poartă.

Deci sunt peste 300 de ani de când purtăm catifea. Cuvântul de ordine e eleganță. Dacă vrem să investim într-un sacou forever, pentru toată viața, luăm o catifea, pe diverse culori, negru, bleumarin, bordeaux, verde închis sau galben, chiar dacă e mai excentric. Se poartă mult verde în anul acesta. La bărbați, din punctul meu de vedere, dacă vrei să-ți faci un sacou, recomand o culoare care transcende timpul, nu ce se poartă anul acesta”, susține Andrei Florescu, fondatorul Atelierului de Stil.

Bărbații din Iași se îmbracă elegant în noaptea de Revelion

Materialele pentru ținutele de Revelion sunt aceleași pe care le folosesc și marii designeri, precum Dolce & Gabbana și Tom Ford.

„Noi folosim doar materiale italienești, de la Carnet Como, ce aparține familiei Ratti și care este furnizor principal al Dolce & Gabbana și Tom Ford. Folosim și Pontoglio, care este sută la sută italian, cu o tradiție de peste 200 de ani, deci sunt materiale bune, în care te simți bine, confortabil, care durează o viață. Din punctul meu de vedere, sacourile negre, bleumarin și bordeaux închis sunt tendințele pentru Revelion.

Dacă ai fost mire în anul acesta sau anul trecut și mai încapi în smochingul pe care l-ai avut, poartă-l de Revelion, când este sărbătoare. Sau, dacă vrei să te premiezi pentru că ai muncit tot anul, vino la noi să îți faci un sacou de catifea. Sacoul se poartă foarte mult și cu siguranță se va purta și anul viitor. În noaptea de Revelion ar trebui pus un palton peste sacou, pentru a întregi ținuta, dar știm că temperaturile sunt scăzute și poate poți face un sacrificiu pentru noaptea de Revelion”, mai spune Andrei Florescu, fondatorul Atelierului de Stil.

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat povestea ieșeanului Andrei Florescu.

Andrei Florescu: „Poți să te îmbraci all black de Revelion”

Prețurile pleacă de la câteva sute la mii de lei pentru o ținută completă.

„Pantalonul e negru, simplu, reverele sacoului de catifea trebuie satinate. Cămașa poate fi albă sau neagră. Poți să te îmbraci all black de Revelion, arată frumos, elegant. E o seară în care suntem foarte eleganți și o seară în care ne premiem pentru că am muncit tot anul. Cei care vor să cumpere sacourile dintr-un magazin trebuie să știe că e important să vină foarte bine pe umeri, lungimea mânecii să fie destul de bună, dar să poată fi ajustată. Inclusiv noi ajustăm mânecile, chiar dacă sacourile nu sunt achiziționate de la noi. Trebuie să arate foarte bine sacoul pe piept, pentru că așa e fundația la un sacou, umerii sunt fundația.

Pentru anotimpul rece, brandurile mari și cele de masă au scos sacouri de catifea, deci aveți de unde alege, cu un buget bun. Cu siguranță și bărbatul se va îmbrăca frumos, dacă și partenera lui va fi elegantă”, mai spune Andrei Florescu.

Pe de altă parte, în noaptea de Revelion, ieșencele se vor îmbrăca în rochii cu cristale Swarovski.

Potrivit lui Andrei Florescu, bărbații din Iași sunt atenți la ținutele vestimentare, de aceea mulți aleg sacourile.
Comentarii
Adauga un comentariu