Titlurile zilei

Bătaie de joc fără precedent la adresa pacienților de la Spitalul „Sf. Spiridon”! Concursul de manager la care participă Daniel Timofte, demis pentru incompetență, ar trebui să fie anulat!

Publicat: 04 sept. 2023
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Bătaie de joc fără precedent la adresa pacienților de la Spitalul Sf. Spiridon Concursul de manager la care participă Daniel Timofte demis pentru incompetență ar trebui să fie anulat
Daniel Timofte îşi bate la propriu joc de pacienţii Spitalului „Sf. Spiridon” şi candidează din nou la concursul de manager

Dr. Daniel Timofte a fost demis, acum circa trei luni în urmă, din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, din cauza incompetenței de care a dat dovadă. Chirurgul, lăsând la o parte orice urmă de bun simț, îşi bate joc de pacienţii care ajung la această unitatea medicală, candidând din nou la concursul de manager. Bolnavii umiliți acum sunt aceeași care au fost nevoiți să-și cumpere singuri medicamente și materiale sanitare în perioada în care Daniel Timofte a ocupat primul mandat de manager al Spitalului „Sf. Spiridon”

Dr. Daniel Timofte a fost demis de la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, în data de 28 iunie 2023, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, deoarece după evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice a primit calificativul „nesatisfăcător”.

Asta nu l-a împiedicat însă ca trei luni mai târziu să candideze din nou pentru funcția din care a fost înlăturat. Ba mai mult, suspect în cazul unui spital atât de mare, Daniel Timofte este singurul care s-a înscris la concurs, astfel că, dacă nu va fi anulat, va ocupa din nou funcția de manager.

Bătaie de joc fără precedent la adresa pacienților Spitalului „Sf. Spiridon”! Daniel Timofte vrea să ajungă din nou la conducerea unității medicale

Daniel Timofte este sigur că va ocupa din nou funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și se laudă că are susţinerea unui consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, plus cea de la Iaşi. De aceea a îndrăznit să se înscrie la concursul pentru funcţia de manager, după ce în data de 28 iunie 2023 a fost demis de ministrul Sănătăţii. Asta demonstrează că legea este doar pentru proşti, nu şi pentru cei care au relaţii, aşa cum se laudă chirurgul. Dacă ceea ce susține Daniel Timofte este adevărat și chiar se bucură de susținerea unui consilier prezidențial, înseamnă că întreaga corupție a ajuns până la Klaus Iohannis și nu mai există nicio șansă să se pună punct abuzurilor din sistemul sanitar.

Este pentru prima dată când un manager este demis, deoarece s-a dovedit că este incompetent, iar el îndrăznește ca după doar trei luni să candideze din nou pentru funcția din care a fost înlăturat. Încă de la început a fost suspect că postul a fost scos la concurs atât de repede, când alte unități medicale sunt conduse de manageri interimari o perioadă mult mai lungă de timp. Ciudat mai este și că la concurs participă doar Daniel Timofte. Dat fiind că Spitalul „Sf. Spiridon” este cea mai mare unitate medicală din zona Moldovei, ne întrebăm cum de funcția de manager n-a mai tentat și alte persoane.

Mai mult, surse din cadrul unității medicale au dezvăluit că dr. Daniel Timofte participă la concurs cu același proiect managerial ca în anul 2020, astfel că este sigur că nimic nu-l va împiedica să obțină din nou funcția care s-a dovedit cu vârf și îndesat că n-o merită. Concursul este organizat de Consiliul de Administrație al spitalului, președintele comisiei de concurs fiind dr. Corina Gîscă, director executiv al Direcției Sănătate Publică (DSP) Iași.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu aceasta, pentru a o întreba dacă i se pare normal ca o persoană care a fost demisă pentru că a dat dovadă de incompetență să candideze după trei luni pentru aceeași funcție, dar dr. Corina Gîscă avea telefonul închis.

Concursul pentru funcția de manager al Spitalului „Sf. Spiridon” ar trebui să fie anulat

Faptul că Daniel Timofte participă, și nu oricum, ci de unul singur, la concursul de manager dovedește o dată în plus că legea este doar pentru proști. Susținem aceasta, deoarece, conform Art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010, privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, dacă o persoană a fost declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate, nu mai poate ocupa, timp de trei ani, funcții publice.

De asemenea, firmele care încheie contracte cu statul român prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și nu îndeplinesc condițiile contractuale se aleg cu un certificat de neconformitate, iar după aceasta nu mai pot participa la licitații privind prestarea de lucrări către statul român. Dar pentru Daniel Timofte, care a fost demis din funcția de manager acum 3 luni din cauza incompetenței crase de care a dat dovadă în perioada cât a condus unitatea medicală, nicio regulă nu se aplică. Nimic nu-l împiedică să se înscrie la concurs. În mod normal, ar trebui să existe o lege care să le interzică celor demiși pentru incompetență să mai candideze pentru funcții publice.

Ce încredere pot să mai aibă pacienții care se vor prezenta la această unitate medicală, știind că managerul demis pentru că s-a dovedit incompetent, care este cercetat penal, a câștigat un nou mandat. Nu putem să nu ne întrebăm ce calități manageriale și-a însușit, în cele trei luni, Daniel Timofte, astfel încât membrii comisiei de concurs l-au declarat admis la proba privind selecția dosarelor.

Își pot asuma membrii comisiei de concurs sau Ministerul Sănătății că Daniel Timofte nu va da din nou dovadă de idolență și incompetență și nu va conduce unitatea medicală spre același colaps ca în mandatul trecut!? Cine îi va asigura pe bolnavi că nu vor fi din nou nevoiți să se prezinte la spital cu sacoșele cu medicamente și materiale sanitare, pentru că altfel medicii nu-i vor putea îngriji.

Pentru a pune stop bătăii de joc fără precedent prin care trec pacienții de la Spitalul „Sf. Spiridon” ar trebui ca acest concurs să fie anulat, iar lui Daniel Timofte să nu i se mai permită să candideze pentru funcția de manager al unității medicale.

Comentarii
  • Un articol foarte bun.
    Din păcate, avem un exemplu ” de așa NU”.
    Ma gîndeam a fi profesor universitar inseamna sa ai multiple calități….
    Ca de ex:
    sa te respecti pe tine si sa iti respecti muncă ta.
    Să respecți și să te ridici la nivelul grupului din care faci parte.
    Să ai calități profesionale și mai ales morale care sa te definească ca profesionist și mai ales ca om.
    Cred ca ij cazul acesta zicala că ” s-a urcat scroafa in copaca” își bate sens.

    Cred ca este patata imaginea spitalului
    in mod clar nu mai este un spital de elita, dar si imaginea lumii medicale universitare ieșene în car este regăsesc specimene ca Daniel Timofte.
    În rest e simplu de inteles.
    CORUPTIE Peste tot și cît cuprinde de la Iași și pînă la București.
    Coruptie de la PSD IAȘI cu Maricel Popa în frunte ,pînă la Ministerul Sănătății respectiv Alexandru Rafila care la demis ptr incompetență pe acest Timofte și care după 3 zile la pus director medical! Rețineți prim ordin de ministru același ministru care la demis îl pune din nou
    director și acum probabil.va fi din.nou manager.
    Nu-i de mirare Nimic, e simplu ca lumina zilei.
    Corupția, interesele meschine , interesele de partid ,vezi PSD Iasi care manipulează acest concurs prin intermediul Comisiei de concurs, Corina GISCA președinta comisiei de concurs, pupila lui Maricel POPA director la DSP sunt evidente în acest caz și nu mică ne va fi mirarea dacă la Iași ne vom întîlni cu situații similare celor de la Botoșani și Slobozia.
    Spuneati de pile si susținere de la Administrația prezidențială, probabil ca este adevărat. Pina unde poate merge mizeria acestui sistem corupt și plin de corupti e greu de zis.
    De ce nu s-a mai înscris nimeni?
    Probabil au inteles ca e o mizerie de concurs, o făcătură pusa la cale de acești CORUPTI care nu au scrupule în a -și pune in fruntea spitalului un om lipsit de caracter și coloana vertebrală prin intermediul căruia să poată avea acces la.banii acestui spital.
    Pacienții?
    Nu sunt pe nicăieri. Sunt singurii care vor avea de suferit.
    Dar , nu intereseaza pe nimeni .
    Asa că:
    Dă-i înainte cu tupeu…
    Trăiască PSD Iasi cu Maricel Popa in frunte.
    Bravo UMF Iași pentru valoarea corpului profesoral, vezi Pr.dr.Daniel Timofte, e de rîs si de plins în același timp. Mai mult de plins.
    Vivat Ministerul Sănătății , respectiv ministrul Al. RAFILA, pentru consecventa cu care te faci de ris.
    Succes incoruptibililor din Comisia de concurs care sigur vor da explicații mai devreme sau mai tirziu pentru CACIALMA.
    In rest, Dumnezeu cu MILA!

  • Toate posturile din spitale, în general de la stat scoase la concurs, indiferent de poziție de la manager pana la portar, femeie de servici șanț 100% aranjate vândute pe bani grei, asta e România eșuată, corupta și nevindecabila a lui Iohanis

  • In situatia asta daca ar fi sa fie corect, Ministerul Sanatatii prin d-nul Rafila ar trebui sa nu-l valideze ca manager, indiferent daca ia cocncursul, care in acest context va fi clar o facatura

  • asta este Romania …. peste tot este asa, in orice domeniu aproape …. nu as muri pe front pentru aceata tara SI CONDUCATORII EI MINUNATI PE CARE, TOT NOI, CU DRAG I-AM ALES.

  • Si UAIC ocupa ile.gal si ab.uziv cu paleti mari portiuni din strada Titu Maiorescu, la santierul din curtea cantinei Titu Maiorescu. Legal, organizarea de santier se face in interiorul proprietatii, nu pe strada, dar Tu.dorel To.ader nu respecta deloc legea! In plus, camioanele si betonierele de la santierul asta merg pe sens interzis (strada e cu sens unic), nu dau prioritate, iar pol!tia nationala, locala si jandarmeria – sesizate de locuitorii din zona – inchid ochii la ilegal!tatile de acolo.

  • Dar cu Mihai care e maneger acum ce faceti? Il avansati sau il trimiteti la Flamanzi? Totusi dr. Timofte e un medic f bun profesional chiar daca nu va plce)))

Adauga un comentariu