National

Beatrice Mahler, avertisment înainte de alegeri: „Luna decembrie este o lună la risc pentru infecţia SARS-CoV-2”

Publicat: 04 dec. 2020
Beatrice mahler vorbește numărul de pacienți infectați cu COVID-19
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“ din București

Vineri, 4 decembrie, Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat că această lună este una de risc, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, din cauza evenimentelor care urmează.

„În luna decembrie au fost şi vor fi mai multe momente care pot să ducă la creşterea numărului de infecţii. Dacă vorbim de vacanţa de 1 decembrie care tocmai s-a încheiat, aici, într-adevăr, dacă regulile nu au fost respectate şi distanţarea şi măsurile de igienă recomandate au fost poate trecute cu vederea în anumite momente, ne aşteptăm ca în următoarele două săptămâni să avem o creştere a numărului de infectări. Un alt moment extrem de dificil sau un moment extrem de sensibil, aş putea spune, este momentul alegerilor, pentru că, sigur, este un drept, trebuie să-l exercităm, este bine să ne exercităm acest drept, dar, în acest an, măsurile pe care le aplicăm atunci când vine vorba despre igienă personală trebuie să fie stricte.

Dacă vom fi tot timpul prezenţi în momentul în care mergem către secţiile de votare, vom dezinfecta mâinile, vom purta masca corect şi vom păstra distanţa faţă de cei din jur, cu siguranţă riscul de infecţie este unul redus”, a explicat medicul pentru AGERPRESS.

Beatrice Mahler: „Luna decembrie este o lună la risc pentru infecţia SARS-CoV-2”

Managerul este de părere că sărbătorile de iarnă ar trebui petrecute „în familia restrânsă”, pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus.

„Urmează sărbătorile de iarnă, sărbători pe care, de obicei, le petrecem în familie sau între prieteni. Probabil că anul acesta va trebui să le petrecem în familia restrânsă. Din punctul de vedere al evenimentelor pe care le parcurgem în luna decembrie şi al interacţiunii sociale, da, luna decembrie este o lună la risc pentru infecţia SARS-CoV-2, pentru că pornim de pe un platou destul de ridicat, avem un număr mare de infectări în acest moment, un număr de infectări care aduce, la rândul lui, un număr mare de pacienţi cu forme critice, un număr mare de pacienţi care, probabil, vor avea nevoie de un pat în spital”, a precizat managerul Institutului „Marius Nasta”.

Mai mult, Beatrice Mahler adaugă faptul că și-ar dori modificarea procedurii de testare pentru luna decembrie, prin folosirea testelor rapide.

„Mi-aş dori ca în acest decembrie să modificăm procedura de testare, să aplicăm testele rapide şi să putem depista cât mai multe cazuri, pentru a le izola”, a transmis ea.

Beatrice Mahller: „Trebuie mare prudenţă atunci când ieşim din casă”

Managerul Institutului „Marius Nasta” a evidențiat necesitatea purtării corecte a măştii de protecţie, a dezinfectării dese a mâinilorși a păstrării distanţei fizice faţă de alte persoane.

„Trebuie mare prudenţă atunci când ieşim din casă, trebuie să purtăm corect masca de protecţie, trebuie să evităm să ne apropiem de persoanele din jurul nostru, nu pentru că ele ar fi bolnave, ci pentru că s-ar putea ca noi să fim bolnavi şi să riscăm să îi îmbolnăvim pe ei. Trebuie să dezinfectăm frecvent mâinile mai ales atunci când atingem suprafeţe comune, chiar şi clanţa de la secţiile de votare, chiar şi pixul sau ştampila de vot. Este foarte important ca dezinfecţia mâinilor să se facă cu substanţe pe bază de alcool care să fie lăsate pe mână până în momentul în care mâna se usucă”, a evidenţiat medicul.

Adauga un comentariu