National

Beatrice Mahler, despre redeschiderea școlilor: „Ca medic, sunt convinsă că cei care au luat acestă decizie au analizat toate datele”

Publicat: 02 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beatrice Mahler despre redeschiderea școlilor Ca medic sunt convinsă că cei care au luat acestă decizie au analizat toate datele
Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

Marți seară, 2 februarie, la B1 TV, Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a discutat despre ceea ce înseamnă redeschiderea școlilor din punct de vedere medical.

Medicul este de părere că redeschiderea școlilor, chiar și în contextul pandemiei, este un act firesc. Cu toate acestea, ea este de părere că profesorii trebuie să vegheze la respectarea măsurilor de siguranță și să fie un exemplu pozitiv pentru elevi.

„Ca mamă, mă bucur că începe școala. Este normal să meargă copiii la școală și este drumul către normalitate. Ca medic, sunt convinsă că cei care au luat acestă decizie au analizat toate datele. La Instituitul Marius Nasta, numărul de pacienți care se internează este mai mic, iar în ultima săptămână am constat o scădere a cazurilor severe.

Testarea trebuie să rămână o prioritate pentru că este singura modalitate în care putem să avem un reper real al modului în care trebuie să organizăm nu doar începerea scolii ci și celelalte activități.

Este important ca mai ales odată cu deschiderea școlilor să nu uitam că regulile pe care le-am repetat de atâtea ori trebuiesc respectate. Profesorii trebuie să fie cei pe care noi, părinții, ne bazam atunci când vorbim de reguli. În orice scoală profesorul este exemplul pentru elevi”, a declarat medicul.

Școlile se redeschid de luni, 8 februarie: „Începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală”

Decizia redeschiderii școlilor a fost luată după ședința la care a participat președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și medicii Raed Arafat și Adriana Pistol.

„Am discutat o temă care este foarte importantă pentru milioane de români. Am discutat despre conținutul pandemic. Trebuie să respectăm în continuare măsurile în vigoare. În ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus un pic. Trendul este descendent. Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Am constatat că majoritatea statelor UE au deschis sau deschid școlile. Doar trei state nu deschid școlile. În unanimitate, am decis ca începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală.

Klaus Iohannis: „În localitățile aflate în carantină, toată lumea stă acasă”

Klaus Iohannis a precizat că școlile se vor redeschide în baza a trei scenarii: verde, galben și roșu.

Trebuie luate măsuri stricte. În localitățile cu scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile cu scenariu galben, copiii de grădiniță merg fizic. La fel și clasele I-IV. Mai merg cei din clasa a VIII-a și a XII-a. În localitățile în scenariu roșu merg doar copiii la grădiniță și clasele I-IV, restul fac școală online. În localități aflate în carantină, toată lumea stă acasă.

Liderul statului a mai arătat că este necesar un Ordin de Ministru comun, care să clarifice mai multe probleme.

Mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil este bolnav? Ce se face în acest caz? Toate problemele vor fi clarificate printr-un Ordin de Ministru comun. Pregătiți copiii pentru școală!“, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu