Din lumea filmului

Ben Affleck – regizorul unui film despre Leopold al II-lea

Publicat: 22 nov. 2019

Ben Affleck – regizorul unui film despre Leopold al II-lea. Actorul va fi regiza o dramă istorică, Ghost of King Leopold, bazat pe fapte reale. Subiectul principal fiind colonizarea și exploatarea barbară a unei zone din centrul și estul Africii

La baza scenariului sta cartea cercetătorului istoric Adam Hoschild, intitulată King Leopold’s Ghost: A Story of Greed, Terror and Heroism în Colonial Africa.

Acţiunea are loc în vremea când puterile Europei se înghesuiau să exploateze resursele naturale ale Africii. Regele Belgiei Leopold al II-lea devenea unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Abuzurile asupra localnicilor, care erau forțați să muncească pentru „stăpânul alb”, au fost nenumărate. Celor care nu îndeplineau cotele de cauciuc li se tăiau mâinile; erau forțați să plătească astfel diferența.

Ben Affleck – regizorul unui film despre Leopold al II-lea

Tăiatul mâinilor servea și soldaților, pentru a-și demonstra omorurile – unii dintre ei obțineau scurtarea serviciului dacă aduceau mai multe mâini.

Peste opt milioane de africani au căzut victime regimului de teroare al lui Leopold al II-lea, susține Hoschild, care a realizat și un documentar pe acest subiect, lansat de BBC în 2004.

„Filmul va spune povestea congolezilor care l-au sfidat pe Leopold al II-lea și au ales să lupte împotriva regimului asupritor.

Inițiativa lor eroică a dus la o neobișnuită și îndrăzneață alianță între un misionar african, un jurnalist britanic de investigații și un spion irlandez. Aceştia au demascat ororile și au dat naștere primei mișcări de luptă pentru drepturile omului.

Odată ce au fost făcute publice fotografii din zonă, înșelătoria regelui despre misiunea de creștinare a celor de pe „continentul negru” a fost demascată, laolaltă cu viclenia și lăcomia să.

A fost atacat și blamat de autori precum Mark Twain, Booker T. Washington, Arthur Conan Doyle și Joseph Conrad.

Dispreţul lui Conrad legat de „misiunea de civilizare” a lui Leopold a dus la publicarea romanului «Inima întunericului»”, se arată în sinopsis-ul viitoarei producții.loading...

Adauga un comentariu