Cancan ultimă oră

Bianca Dragușanu face afirmații controversate: „Dacă nu esti înaltă, nu ești om”. Asociația Oamenilor Mici reacționează 

Publicat: 30 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Bianca Dragușanu face afirmații controversate Dacă nu esti înaltă nu ești om. Asociația Oamenilor Mici reacționează 
Bianca Dragușanu face afirmații controversate

Bianca Drăgușanu a făcut o serie de declarații controversate la adresa femeilor mici de statură. Vedeta a mărturisit că femeile mici de statură nu sunt pe gustul ei.

„De exemplu, Kim Kardashian. Eu cred că dacă ea ar fi fost o femeie mai înaltă, măcar cu 10-15 cm, era mai mișto decât e, dar are niște forme… pe care eu mi le doresc foarte mult și lucrez la asta. Doar că ea e foarte pitică așa… Mie mi se pare că dacă nu ești înaltă, nu ești om! Nu mă face să zic lucruri care să… Eu sunt înaltă și îmi plac femeile înalte, dar asta nu înseamnă că am vreo problemă cu femeile care sunt scunde. Au și ele norocul lor că pot lua papainoage și pot părea înalte. Ai avantaje și dezavantaje. Fiind mică de înălțime, ai multe avantaje. Mi se pare că femeile cu adevărat frumoase sunt cele înalte. De ce Miss Univers are peste 1,80 m?”, a declarat Bianca Drăgușanu în emisiunea „ZigZag”, de la Kanal D.

Asociația Oamenilor Mici reacționează

Asociația Oamenilor Mici, care reprezintă persoanele cu nanism, consideră că folosirea într-un podcast de către fotomodelul Bianca Drăgușanu a expresiei „nu ești înaltă, nu ești om, ești pitic” este o jignire adusă persoanelor cu nanism din ţara noastră și din lumea întreagă.

„Remarca a fost preluată și rostogolită în mediul virtual de nenumarate site-uri care nu au văzut în aceasta decât un mijloc de a-și crește traficul și vizibilitatea. Niciunul dintre site-urile care au preluat afirmația nu s-a gândit că asocierea dintre „nu ești înaltă, nu ești om, ești pitic” ar aduce o ofensă oamenilor care din întâmplare suferă de această condiție”, spune asociația, potrivit stiripesruse.

„Ar fi frumos și corect ca invitata să-și prezinte scuzele”

Asociația Oamenilor Mici atrage atenția asupra acestor detalii, care chiar dacă nu au fost enunțate cu intenție, au produs revoltă și disconfort în sufletele membrilor ei. Persoanele cu nanism acceptă în general termenul de pitic dacă nu este folosit ca jignire sau în context discriminatoriu.

„Considerăm că, în cazul de față, ar fi frumos și corect ca invitata să-și prezinte scuzele pentru jignirea adusă acestei categorii de oameni care se luptă din greu să-și găsească locul într-o societate nu prea deschisă persoanelor cu dizabilități, iar mass media să sancționeze astfel de derapaje. Oamenii de statură mică sunt membrii ai societății, au aceleași drepturi, responsabilități și sensibilități ca semenii lor mai înalți”, se spune în comunicat.

Bianca Drăgușanu ar vrea să margă în vacanță cu Dana Budeanu

Întrebată cu cine ar vrea să petreacă o vacanță în Bali, ea a ales-o pe Dana Budeanu.

„Mă regăsesc în foarte multe lucruri pe care le spune ea. O ador! În afară de faptul că e frumoasă, că e independentă, că e deșteaptă, băi, e deșteaptă rău de tot! E puternică și miserupistă, n-o interesează nimic de gura lumii. Face istorie femeia asta, crede-mă! Mi se pare femeia superbă, maximă în tot. Dacă m-ai pune să aleg între 10 bărbați și Dana Budeanu aș alege Dana Budeanu”, a declarat Bianca în emisiune.

Comentarii
  • Asa e, daca nu sugi niste chestii mari asa cum ai facut tu, clar ca nu esti om, esti PROSTITUATA !
    Sari din dramba in dramba, o pocnitoare din pacate exemplu pt multe fete fara minte.

Adauga un comentariu