Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Bicarbonat de sodiu, sare Epson, apa de orz: 9 remedii eficiente pentru picioarele umflate
Bicarbonat de sodiu, sare Epson, apa de orz: 9 remedii eficiente pentru picioarele umflate

Bicarbonat de sodiu, sare Epson, apa de orz: 9 remedii eficiente pentru picioarele umflate

13 apr. 2021, 14:33,
BZI.ro, în Sanatate

Te așezi după o zi lungă și obositoare. Te uiți la picioarele tale și vezi că au devenit de mărimea unui elefant. Senzație uimitoare, nu-i așa? Ok, suficient cu sarcasmul! Evident, nimeni nu vrea să aibă picioarele umflate și dureroase, indiferent de ce oră a zilei este. Câteva ore de odihnă nu funcționează întotdeauna pentru a reduce inflamatia. Dacă aveți picioare umflate recurente și acest lucru nu se datorează unei afecțiuni medicale grave, puteți opta pentru multe remedii casnice.

Din punct de vedere medical, orice umflare a corpului se numește edem. Când fluidele corpului se acumulează într-o parte a corpului, în acest caz, picioarele, acestea se umflă. Această umflare poate sau nu sa fie însoțită de durere și depinde de cauza umflării. Iată câteva remedii și practici ușoare pe care le puteți adopta pentru a scăpa de picioarele umflate chiar în confortul casei dumneavoastră!

Toate sunt ușor de făcut și foarte rentabile. Majoritatea folosesc echipamente și remedii care se găsesc în fiecare casă.

9 remedii eficiente pentru picioarele umflate

1. Sarea Epsom

Vei avea nevoie:

1/2 cană sare Epsom
O găleată sau o cadă
Apa calda

În funcție de nivelul de umflare, puteți adăuga până la 2 căni de sare Epsom. Umpleți jumătate din vas cu apă caldă. Se adaugă sare și se amestecă bine. Înmuiați picioarele umflate în această soluție salină timp de 10-15 minute. De asemenea, puteți folosi sare obișnuită în loc de sare Epsom. Puteți încerca acest remediu oricând experimentați umflături. Cel mai bine se face seara înainte de a vă retrage la culcare.

Acesta este probabil cel mai frecvent remediu pentru picioarele obosite și umflate. Sarea Epsom conține cristale de sulfat de magneziu hidratat. Acestea sunt foarte utile în vindecarea durerii musculare și vă vor oferi o ușurare imediată.

2. Apă tonică

Vei avea nevoie:

Apa tonica
un lighen

Umpleți vasul cu suficientă apă tonică pentru a vă acoperi întregul picior (sau picioare). Apa tonică trebuie să fie rece sau la temperatura camerei. Înmuiați piciorul afectat în această apă timp de 10-15 minute. Clătiți zona folosind apă obișnuită.

Utilizați aceasta metoda dacă aveți picioarele umflate și aveți apă tonică la îndemână, acasă. Apa tonică este apă carbogazoasă la care s-a adăugat puțină chinină. Utilizată inițial ca un remediu pentru malarie, apa tonică este, de asemenea, o modalitate bună de a reduce umflarea picioarelor. Chinina acționează ca un agent antiinflamator.

3. Băi de contrast

Vei avea nevoie:

Apa fierbinte
Apă rece
2 vase

Umpleți jumătate de vas cu apă fierbinte și jumătate din cel de-l doilea cu apă rece. Înmoaie picioarele mai întâi în vasul cu apă fierbinte timp de 10 minute. Treceți la apă rece pentru încă 10-12 minute. Reveniți la apa fierbinte pentru ultima oară. De data aceasta, înmuiați-vă picioarele timp de cinci minute.

Acesta este un alt mod de a atenua umflarea picioarelor și folosește cel mai ușor dintre toate mediile – apa. Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru picioarele umflate. Diferitele temperaturi ale apei funcționează încurajând o mai bună circulație a sângelui în picioare. Ca bonus, ai timp liber să citești, să asculți muzică, să meditezi sau să te răcorești!

4. Bicarbonat de sodiu

Vei avea nevoie:

2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 lingurițe apă de orez

Fierbeți orezul și folosiți apa cu amidon pe care o obțineți după ce orezul este aproape gătit. Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa de orez pentru a face o pastă. Aplicați-l peste picioare și păstrați-l timp de 10-15 minute. Clătește-ți picioarele cu apă și hidratează-le pentru a le menține moi. Acest truc simplu, modest, are multe beneficii de remediere. Bicarbonatul de sodiu din acest amestec posedă proprietăți antiinflamatorii. În combinație cu apa de orez, absoarbe excesul de apă care s-a acumulat în picioare. Acest remediu îmbunătățește, de asemenea, circulația sângelui în zona afectată.

5. Ulei esențial înmuiat

Vei avea nevoie:

3-4 picături de ulei de eucalipt
3-4 picături de ulei de mentă
3-4 picături de ulei esențial de lămâie
½ găleată cu apă caldă

Se toarnă uleiurile esențiale în apă și se amestecă bine. Puteți adăuga ½ ceașcă la 2 cești de săruri Epsom la înmuiere pentru a crește efectele antiinflamatorii. Înmuiați-vă picioarele în acest amestec timp de 15 minute. Îndepărtați picioarele din apă și uscați-le. Repetați acest remediu o dată pe zi până când edemul dispare.

Pe lângă ameliorarea umflăturii picioarelor, combinația de uleiuri esențiale utilizate în acest remediu acționează și ca relaxant natural prin aroma placută.

6. Soluția de lamaie

Vei avea nevoie:

1 linguriță suc de lămâie
½ linguriță praf de scorțișoară
1 linguriță ulei de măsline
1 linguriță de lapte

Se amestecă ingredientele pentru a obține un lichid pastă. Aplicați-l pe picioarele umflate. Lăsați-l să acționeze câteva ore. Acest remediu este cel mai bine utilizat ca soluție peste noapte pentru picioarele umflate.

Lamaia este utilizată în mod obișnuit atât intern cât și extern pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Scorțișoara și uleiul de măsline ajută, de asemenea, la reducerea umflăturilor, deoarece posedă proprietăți similare cu lămâia. Uleiul de măsline va hrăni, de asemenea, pielea de pe picioare și o va face moale. Picioarele tale vor absorbi toate aceste ingrediente benefice și te vei trezi fără umflături sau rigiditate.

7. Oțet de mere

Vei avea nevoie:

1 cana otet de mere
2-3 căni cu apă caldă
2-3 căni cu apă rece
Un prosop

Se amestecă jumătate de cană de otet cu apă caldă și restul cu apă rece în boluri separate. Înmuiați mai întâi prosopul în apa caldă, stoarceți excesul și înfășurați-l în jurul piciorului umflat. Mentineți prosopul până coboară la temperatura camerei. Repetați cu amestecul de apă rece-oțet. Puteți repeta acest proces încă o dată după câteva ore, dacă umflarea nu dispare.

Oțetul de mere, aplicat pe picioare și glezne umflate, poate oferi o ușurare imediată. Oțetul are o acțiune eficientă de absorbție a fluidelor, ceea ce face ca picioarele să piardă excesul de acumulare de lichid. Odată ce excesul de lichid a dispărut, umflarea și rigiditatea vor dispărea. Acesta este unul dintre cele mai bune remedii pentru glezne.

8. Patrunjel

Vei avea nevoie:

1 lingura frunze de patrunjel uscat
O cană cu apă fierbinte

Puneți frunzele în apă fierbinte de câteva ori. Se strecoară și se bea în timp ce ceaiul este cald. Bea zilnic două-trei căni din acest ceai de plante.

Dacă retenția de lichide este vinovatul din spatele picioarelor umflate, o puteți trata cu această plantă. Pătrunjelul este un diuretic natural, care va ajuta corpul să expulzeze excesul de lichid care s-a acumulat în picioare. Pătrunjelul are și proprietăți antiinflamatorii.

9. Apa de orz

Vei avea nevoie:

O mână de boabe de orz
1-2 căni de apă

Se fierbe orz până când apa capătă o nuanță maro deschisă. Se strecoară și se răcește această soluție. Consumați-l fie la temperatura camerei, fie după ce l-ați răcit în frigider. Consumați 1-2 pahare pe zi. Acest amestec este un diuretic minunat. Orzul ajută corpul să spele toxinele care s-au acumulat datorită retenției de lichide și scade edemul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *