Actualitate

Bilanţul Zilei Z anunţat de ministrul Marcel Vela. Bunuri în valoare de 15 milioane lei, confiscate de autorităţi – VIDEO

Publicat: 12 nov. 2020
Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela în timpul unei conferințe de presă la sediul MAI
Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis bilanțul zilei de ieri, 11 noiembrie 2020, numită ”Ziua Z”. Ministrul a precizat ieri că se vor efectua 619 acțiuni, dintre care 489 de percheziții și 130 de descinderi. ”Există toleranță zero față de infracționalitate. Ziua Z a fost un record în activitatea MAI” a menționat Marcel Vela. În același timp, ministrul de Interne a precizat că au fost duse la audieri 465 de persoane.

”Au fost reținute în arest pentru 24 de ore, 98 de persoane. Au fost plasate sub control judiciar 27 de persoane. Au fost prinse și duse în penitenciar sau în arest 19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, mandat de arestare preventivă sau aveau mandate europene de arest. Au fost confiscate 33,5 kg de droguri sub diferite forme. Au fost ridicate 8 autoturisme de lux, 4,5 kg de aur și trei tone de alcool. Au fost confiscate, în vederea percheziționării informatice, 317 telefoane. Au fost confiscate 14 arme deținute ilegal și câteva sute de cartușe. Au mai fost ridicate și sume de bani: 870.000 de lei, 211.000 de euro, 1.000 de dolari și 8.500 de lire sterline. Au fost sechestrate bunuri în valoare de 15.000.000 de lei, însemnând 40 de autoturisme și 12 imobile. Vreau să anunț toți românii că ofensiva continuă. Astăzi executăm 55 de percheziții în Galați, Botoșani, Iași, Teleorman, Vrancea și București. Aceste acțiuni au în spate sute de ore de cercetare, documentare și anchetă” a spus Marcel Vela.

Operațiune fără precedent a DIICOT. Sute de percheziții și descinderi

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, preciza ieri, 11 noiembrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă faptul că au fost demarate câteva sute de percheziţii ce vizează grupări de criminalitate organizată. Totodată, reprezentantul MAI a anunțaț că ”este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România”, fiind efectuate peste 600 de percheziţii şi descinderi.

„Este cea mai mare acțiune pe arme și muniții din România. Cele 130 de descinderi au avut în vedere punerea în executare a unor mandate de arestare, interne și internaționale. Au fost vizate 21 de grupuri infracționale de trafic de persoane, de migranți, proxenetism, cămătărie. Prejudiciul a fost de 190 de milioane de lei și 160 de mii de euro”, a declarat Marcel Vela.

Cei 2.500 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră au efectuat sute de percheziții, unde sunt vizați indivizi bănuiți de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxenetism, infracțiuni informatice, spălare de bani, evaziune fiscală, cămătărie, șantaj, înșelăciune, contrabandă, precum și alte infracțiuni conexe

„Astfel, pentru destructurarea unor grupuri infracționale, se efectuează 386 de percheziții în domeniul criminalității organizate, 36 pe linie judiciară, 46 pentru combaterea criminalității economico-financiare și 21 în domeniul armelor și munițiilor.

În cadrul acestor percheziții derulate pentru destructurarea a 21 grupuri infracționale, sunt vizate persoane bănuite de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxenetism, infracțiuni informatice, spălare de bani, evaziune fiscală, cămătărie, șantaj, înșelăciune, contrabandă, precum și alte infracțiuni conexe. Cele 130 de descinderi vizează punerea în aplicare a unor mandate de executare a pedepsei închisorii, de arestare preventivă, precum și a unor mandate europene de arestare”, potrivit unui comunicat emis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Adauga un comentariu