International

Bill Gates, afirmaţiile cu care a şocat planeta: “Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată în serios”

Publicat: 28 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bill Gates afirmaţiile cu care a şocat planeta Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată în serios
Bill Gates le cere guvernelor din toată lumea să facă investiţii anuale de miliarde de euro în ştiinţă pentru a putea preveni următoarea pandemie

Recent, Bill Gates a făcut nişte afirmaţii cu care a şocat planeta. Într-o scrisoare publicată de acesta pe blogul său, miliardarul american le cere guvernelor din toată lumea să facă investiţii anuale de miliarde de euro în ştiinţă pentru a putea preveni următoarea pandemie.

Bill Gates a făcut de- lungul timpului multe declaraţii referitoare la noul coronavirus. Mai mult decât atât, magnatul american a prezis pandemia de COVID-19 acum cinci ani.

Bill Gates, afirmaţiile cu care a şocat planeta

Cofondatorul companiei Microsoft a publicat o scrisoare în care a cerut guvernelor din toate colţurile lumii să facă investiţii anuale de miliarde de euro în ştiinţă ca să prevină următoarea pandemie. Bill Gates a precizat că “nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos” aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul lui 2019, când a apărut virusul SARS-CoV2.

Conform declaraţiilor făcute de cunoscutul filantrop, investiţiile ar trebui făcute de ţările bogate ale lumii, pentru că ele au cel mai mult de pierdut. În plus, magnatul a vorbit despre înfiinţarea “pompierilor pandemiei” – o organizaţie formată din aproape 3.000 de oameni la nivel global care să monitorizeze şi să intervină rapid atunci când există astfel de crize sanitare.

“Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni”, a transmis Bill Gates în scrisoarea pe care a semnat-o împreună cu soţia sa, Melinda Gates, şi pe care a postat-o pe blogul său.

Miliardarul american a comparat pandemia cu un război şi consideră că omenirea trebuie să o trateze ca atare.

“Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată în serios, la fel ca ameninţarea războiului. Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă că costul pandemiei COVID-19 pentru întreaga lume e estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţa de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, a mai precizat Bill Gates.

Bill Gates a prezis pandemia de COVID-19 acum cinci ani

Bill Gates a prezis pandemia de COVID-19 acum cinci ani şi se pare că a avut dreptate. Toată lumea este afectată de această pandemie iar în Statele Unite situaţia este una foarte gravă, fiind una dintre ţările cele mai afectate. Iată ce spune miliardarul despre era post-coronavirus.

Viaţa post COVID nu va mai fi la fel”, sunt cuvintele de început ale lui Bill Gates. Considerat deja un profet, el a vorbit, de data aceasta, despre felul în care vieţile se vor schimba din cauza virusului apărut în piaţa din Wuhan, China. A făcut-o într-un podcast, alături de actriţa Rashida Jones, potrivit inc.com, citat de stirileprotv.ro. În joc a intrat şi renumitul epidemiolog american Anthony Fauci.

Bill Gates s-a vaccinat împotriva COVID

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a anunţat săptămâna trecută pe Twitter că a fost vaccinat împotriva Covid-19. „Unul dintre beneficiile vârstei de 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinarea împotriva Covid-19”, a scris Bill Gates vineri seara.

Miliardarul a continuat: „Am primit prima doză săptămâna aceasta şi mă simt minunat. Mulţumesc tuturor oameniilor de ştiinţă, participanţilor la studii, reglementatorilor şi lucrătorilor sanitari din prima linie care ne-au adus în acest punct”.

Adauga un comentariu