Culinar

Biscuiți de casă cu untură și gem. Cum se prepară cel mai delicios desert 

Publicat: 19 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Biscuiți de casă cu untură și gem. Cum se prepară cel mai delicios desert 
Biscuiții cu untură și gem sunt un desert ce poate fi preparat oricând

Biscuiții de casă cu untură și gem se prepară de cele mai multe ori înaintea sărbătorilor de iarnă. Aceștia sunt foarte fragezi și aromați. Ingredientele din care se gătește rețeta sunt la îndemâna oricui, iar timpul de preparare este de aproximativ o oră. Din compoziție veți obține în jur de 30 bucăți. 

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate atât de cei mici, cât și de cei mari. Bucatele de pe masa de Crăciun sunt pregătite cu multă dragoste și răbdare de către toate gospodinele. Dacă doriți să vă impresionați musafirii, rețeta de biscuiți cu gem este alegerea ideală, fiind apreciată toată lumea.

Biscuiți de casă cu untură și gem, ingredientele necesare 

Biscuiții de casă cu untură și gem se gătesc de obicei în preajma sărbătorilor de iarnă. Aceștia sunt foarte guștoși și fragezi din cauza ingredientelor folosite. Untura de porc folosită la rețetă este mai sănătoasă față de alte produse din comerț. Totuși, nu trebuie să abuzați de acest aliment deoarece vă poate afecta sănătatea. Pentru prepararea biscuiților veți avea nevoie de 500 grame făină, 180 grame de zahăr pudră, un praf de sare, un ou, un gălbenuș, 2 plicuri de zahăr vanilat, o linguriță de extract de vanilie și 250 grame de untură de porc. 

Pentru umplerea acestora veți avea nevoie de gem de vișine, prune sau caise. De asemenea, veți mai avea nevoie și de zahăr pudră pentru tapetare. Biscuiții sunt foarte ușor de preparat și aveți nevoie de doar o oră la dispoziție. Din ingredientele menționate veți obține aproximativ 30 bucăți, în funcție de cât de mari le doriți. De asemenea, aceștia pot fi umpluți și cu gem de căpșuni.

Cum se prepară biscuiții cu untură și gem

Veți începe prin a mixa untura cu sarea, până ce compoziția obținută are consistența unei creme. Ulterior se adaugă zahărul pudră și cel vanilat. După ce ingredientele sunt omogenizate, se pune un ou, un gălbenuș și extractul de vanilie. Acesta poate fi înlocuit cu o esență de vanilie. Se amestecă din nou, apoi se încorporează făina treptat. Aluatul se va frământa cu mâna, apoi se împarte în două jumătăți egale. 

Cele două jumătăți vor fi rulate în folie alimentară și vor fi lăsate timp de o oră la frigider. Când îl scoateți de la rece, aluatul trebuie să fie tare. Ulterior, se va tăia rondele, iar fiecare bucată va fi modelată în mână sub formă de bilă. Acestea vor fi puse în tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt. După ce sunt adăugate în tava de copt, fiecare bilă va trebui să aibă o adâncitură la mijlocul acesteia. La final, găurile vor trebui umplute cu gem, după preferința voastră. Biscuții se vor lăsa la copt timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. La final, vor fi pudrați cu zahăr și vor fi lăsați să se răcească pe un grătar.

Biscuiții cu untură și gem sunt un desert ce poate fi preparat oricând. Rețeta este una foarte simplă și rapidă. De asemenea, alte prăjituri simple pe care le puteți găti sunt cele fără coacere. Tortul de biscuiți și prăjitura cu mascarpone sunt de asemenea un deliciu pentru masa sărbătorilor.

Adauga un comentariu