Titlurile zilei

Bombă în administrația ieșeană. Plângeri penale la Aeroportul Iași. Dezvăluirile unei afaceri ratate de peste 2 milioane de euro

Publicat: 27 nov. 2020
Compania Blue Air a făcut plângere penală pe numele fostului director de la Aeroportul Iași după un scandal pe datoriile din ultimii ani
Avion Blue Air la Aeroportul Iași

Compania Blue Air a plecat cu scandal de pe Aeroportul Internațional Iași. Operatorul aerian și fosta conducere a aerogării de la Iași au ajuns să se războiască pe bani grei. Blue Air a făcut plângere penală pe numele lui Cătălin Bulgariu, deja fostul șef al aerogării. Acesta acuză faptul că operatorul aerian a încercat să păcălească aeroportul prin dublarea unor facturi restante

Haos total la Aeroportul Iași. Unul din cei mai importanți operatori privați din România a intrat în mijlocul unui scandal fără precedent cu cei care au condus regia în ultimii doi ani. La mijloc sunt datorii de peste 11,5 milioane de lei (2,3 milioane de euro), acumulate de compania Blue Air către Aeroportul Iași. Este vorba despre datoriile pe anul 2019 și cele pe 2020 de pe urma taxelor pe pasagerii procesați. Între timp, compania Blue Air a ajuns să-și retragă zborurile de la Iași și să se mute pe Aeroportul Bacău.

Plângere penală pe numele fostului director de la Aeroportul Iași

Cătălin Bulgariu a fost revocat recent din funcția de director de la Aeroportul Iași. Acesta și-a încheiat mandatul cu un conflict la adresa operatorului Blue Air. Compania aeriană a acumulat în ultimii ani datorii uriașe provenite din taxele pe pasager pe care a uitat să le plătească. Fostul director a susținut că a trecut la executarea silită a celor de la Blue Air, ceea ce i-a nemulțumit pe șefii acesteia. Astfel, Bulgariu susține că s-a ales cu plângere penală din partea lor.

„Am susținut compania Blue Air de foarte multe ori. Vorbim despre o companie românească, o companie care a crescut odată cu Aeroportul Iași. A fost o companie care a ajutat aerogara să se dezvolte. Dar eu, Cătălin Bulgariu, nu voi mai urca niciodată într-un avion al companiei Blue Air. Sunt total neserioși, au încercat să tragă în piept Aeroportul Iași. Am plângere penală făcută de ei pentru că am îndrăznit să încasez banii și să execut silit compania. Am făcut ca relația comercială să fie în favoarea ambelor societăți. Nu am fost de acord ca cei de la Blue Air să opereze gratis la Iași doar pentru că este o companie românească”, a spus Cătălin Bulgariu.

Acuzații despre facturile neplătite. Datoriile din 2020 s-au transformat în cele din 2019

Cătălin Bulgariu susține că cei de la Blue Air au încercat să-și șteargă din pix datoriile restante din 2019 și care sunt acum contestate în instanță.

„Și ei trebuie să se alinieze luptei de piață. Este de preferat ca Aeroportul Iași să funcționeze fără Blue Air, decât cu ei aici și să avem un aeroport falimentar. Blue Air a încercat să păcălească Aeroportul Iași plătind facturile restante din anul 2020, considerând că acestea ar fi cele din 2019, prinse în dosarele de executare silită. Nu am căzut în capcana lor și am continuat procedurile de executare silită. Pentru a face presiuni și pentru a ne determina să acceptăm ce vor, au ajuns aici. M-am ocupat de aducerea banilor la Aeroport și mi-au făcut plângere penală pentru a mă intimida să nu mai solicit în instanță banii pe care-i datorează”, a mai spus Cătălin Bulgariu, fostul șef al aerogării ieșene.

Bani recuperați cu forța de la operatorul aerian. Aeroportul Iași a ajuns la un deficit de 2.9 milioane de lei

Pandemia COVID-19 a făcut ca Aeroportul Iași să ajungă la un deficit de 2,9 milioane de lei pe anul 2020. Pentru că nu au mai fost pasageri, iar cursele au fost ținute la sol, veniturile regiei au scăzut substanțial. În plus, nici operatorul aerian Blue Air nu și-a onorat toate obligațiile, astfel încât disputa dintre părți s-a mutat din nou în instanță. Pe parcursul lui 2019, datoriile Blue Air au ajuns la 1,5 milioane de euro, iar aerogara a pelat la instanță și la executori pentru a-și recupera banii. Reprezentanții companiei aeriene Blue Air nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor BZI pentru a comenta acuzațiile aduse de fosta conducere de la Aeroportul Iași.

Comentarii
  • Băiatul asta dacă știe ca e “ cel mai prost copil din clasă” ce naiba tot se bagă la cerut funcții? “ Profesorul “ fără catedră e subtire rău și trebuia demult sa plece, dar e yesmen recunoscut și pupincurist de soi, a rămas și a falimentat tot. Mai sunt mulți caraghioși ca exemplarul asta găunos și dilimandros?

  • Salut la toti fanii mei! Din ce stiu eu.. blue air u sa plateasca datoriile la aeroport! jegosii aia au datorii foarte mari la aeroport! dupa aia puteti sa va luati de bulgar. Pana atunci banii Blue air u sa plateasca!

  • Vad ca mereu Iasul e luat de fraier. Ba cu taxe neplatite de firme de doi bani, ba cu autostrazi promise de 30 de ani…ba cu directii regionale furate de alte judete co-moldovene… chiar nu sunt oameni seriosi sa gestioneze judetul asta ???

  • Partea financiară cu blue air trebuie verificată de controlorii dela cj.si după plecarea lui Bodea ăștia au făcut control curezultate zero .poate acum consilierii anticorupție USR+ vor impune ,mai ales după 6decembrie,toleranta zero la fărădelegi.speranta………

  • Dar la aeroportul Bacau de ce Blue Air opereaza de multi ani?La Bacau nu acumuleaza datorii? Ceva la mijloc e putred la Iasi, o fi un management rigid defectuos, sau taxe mai mari,era totusi preferata aceasta companie la Iasi, iaca acum mergem la Bacau ca sa plecam cu Blue Air ca la Iasi nu prea se poate mai nimic dupa cum se vede

  • ia mai du te drakului cu consilierii tai anticoruptie USR MINUS si cu toleranta voastra 0 la fardelegi hai…… mars USR sinteti cei mai mari hoti .dupa plecarea lui Bodea…… mars Bodea jigodie care ti-ai umplut sacul cu banii aeroportului, l-ai distrus maaaaaaaaa idiotule

  • Poate nu executari silite si ciomagul era solutia mai sint si alte solutii legale daca ai bunavointa sa le aplici ca manager al aeroportului pentru recuperarea datoriilor.La Bacau cum functioneaza oare, TOT CU CIOMAGUL ?

Adauga un comentariu