Actualitate

Brancardierul acuzat că a ucis o pacientă, după ce ar fi detubat-o din greșeală, a fost reținut

Publicat: 11 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

După tragedia de la Spitalul “Dr. Victor Babeș” din Capitală, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe brancardierul, care ar fi detubat din greșeală o femeie, ce ulterior a decedat.

„La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” București, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind reținută următoarea situație de fapt:

În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive”, precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

„Este un caz de o gravitate deosebită”

Brancardierul le-a transmis regrete membrilor familiei femeii decedate, în timp ce era urcat în mașina Poliției.

Întâmplarea a făcut ca brancardierul să deconecteze de la aparate o altă persoană, decât cea care trebuia, fiindcă decedase și urma să fie ridicată din salon.

„Este o anchetă în desfășurare. Noi am anunțat procuratura imediat ce am aflat de caz. Este un caz de o gravitate deosebită, așa ceva nu s-a întâmplat sau nu am auzit să se întâmple undeva până acum”, a declarat Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București.

O femeie a murit după ce a fost deconectată din greșeală de la tubul de oxigen

Totul s-a petrecut la Spitalul Victor Babeș din Bucureşti. O femeie, internată după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2, a decedat după ce personalul medical a deconectat-o de la tubul de oxigen din greşeală. Responsabil de moartea femeii este un brancardier, iar imediat Poliția a fost alertată. Astfel, au avut loc o seri de audieri, pentru a stabili cu exactitate cum s-a întâmplat.

Potrivit primelor informații, brancardierul angajat la Spitalul Victor Babeș avea sarcina de a deconecta de la aparatele de oxigen persoanele decedate. Însă, într-un mod inexplicabil, bărbatul nu a mai ţinut cont de faptul că monitoarele de lângă pat arăta ca femeia mai are semne vitale. Astfel, bărbatul a scos tubul de oxigen lucru ce a dus la decesul femeii. În urma acestui lucru, femeia în vârstă de 65 de ani nu a mai avut nicio şansă la viaţă.

Medicii care erau de gardă nu au intervenit pentru a o salva pe femeie

Ancheta mai vizează și activitatea medicilor care erau de gardă. Deși se aflau în timpul programului de lucru, medicii nu au intervenit deși puteau să o facă. Polițiștii și procurorii au demarat o anchetă, pentru a stabili detaliile ce au condus la moartea femeii.

Agenţii de la Serviciul Omoruri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au cerut efectuarea necropsiei şi fac cercetări pentru a stabili condițiile în care a murit femeia.

Adauga un comentariu