Prima pagină » Local » Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași desfășoară o nouă campanie de recrutare, după ce aproape jumătate dintre candidați nu au trecut proba fizică ultima dată – FOTO

Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași desfășoară o nouă campanie de recrutare, după ce aproape jumătate dintre candidați nu au trecut proba fizică ultima dată – FOTO

16 mai 2024, 02:00, 3 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași desfășoară, până pe 3 iunie 2024, o nouă campanie de recrutare de soldați gradați profesioniști. Procedura se desfășoară în garnizoanele Iași, Piatra-Neamț, Bacău, Botoșani, Dej și Turda.

Campanie nouă de recrutare la Brigada 15 „Mecanizată Podu” Înalt Iași

Persoanele care își doresc să activeze în cadrul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iași trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Candidații trebuie să aibă cetățenie română, domiciliul stabil în România și vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi la data finalizării programului de instruire. Nu se pot înscrie la recrutare persoanele care nu sunt absolvente cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul liceal, în condiţiile prevăzute de Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 (minim 10 clase).

Candidații trebuie să dețină permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de autorităţile române. Acest criteriu se aplică doar pentru candidații care optează pentru arma auto şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma Geniu. Totodată, candidații nu trebuie să facă parte din partide politice, iar cei care au mai fost în sistem trebuie să declare în scris că renunță la grad (în urma selecției și instruirii, aceștia vor primi gradul de soldat). Persoanele care își doresc să devină soldați gradați profesioniști în Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași trebuie să nu aibă antecedente penale și să fie apte din punct de vedere psihologic și medical.

Candidații trebuie să știe că selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea probei sportive (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență pe distanța de 2.000 de metri) și probei psihologice (teste de aptitudini, chestionare de personalitate). În cele din urmă, vor susține interviul de evaluare finală.

Aproximativ jumătate dintre candidați nu au trecut proba fizică

anunt recrutare

Candidații trebuie să știe că selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea probei sportive (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență pe distanța de 2.000 de metri)

Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași a desfășurat o campanie de recrutare de soldați gradați profesioniști, începând cu 12 februarie 2024. Deși peste 150 de persoane s-au înscris, evaluarea fizică le-a creat mari probleme candidaților, doar 56 la sută reușind să treacă această probă eliminatorie. În schimb, evaluarea psihologică, care este, de asemenea, o probă eliminatorie, a fost promovată de 96 la sută dintre candidați.

„În campania pentru ocuparea posturilor vacante de soldați/gradați profesioniști s-au înscris aproximativ 150 de candidați. Aproximativ 96% din candidați au reușit la evaluarea psihologică, respectiv 56% la evaluarea fizică”, a transmis locotenent Maria-Magdalena Dăscălescu, purtător de cuvânt Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a scos, la începutul anului 2024, la concurs peste 5.000 de posturi de militari, însă doar 40 la sută dintre ele au putut fi ocupate la finalul campaniei de recrutare. După prima probă, cea de evaluare fizică, 24 la sută dintre candidați au fost respinşi. Alţi 18% dintre participanți nu au trecut evaluarea psihologică. Dintre cei care au reuşit să promoveze primele două probe, 12% au fost respinşi la evaluarea medicală. Din cauză că multe dintre posturile vacante nu s-au ocupat, acum, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași desfășoară o nouă campanie de recrutare.

Comentarii
  • nu vor fraierestenii deloc sa moara in judeonazicraina:) …foarte nasol 🙂 nu da bine la marele licurici 🙂

  • Bărbații trebuie sa lupte doar daca le este familia in pericol.

    De ce să-și riște viața pentru niște moșnegi??

  • Ba baieti prosti de ce vreti voi sa muriti pentru un salar de mizerie ,de xe vreti voi sa muriti ca sa aparati averile uriase ale politicienilor mafioti ?De ce vreti voi sa muriti ca sa aparati poliicienii tradatorii acestei tari cu salarii uriase si pensii speciale ?Sunteti tineri ,puteti gasi un job ,puteti avea o familie ,o sa muriti , ca va trimit criminalii romani sa luptati pe front nu in Romania ci in Ucraina si alte tari pentru interesele americii si nebunilor care o sustin. Stati linistiti baieti ,nu trebuie sa muriti ca prostii!,minte va trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *