Economic Local

Câinii din padocul Primăriei Iași vor primi 100 de tone de hrană! Contract de 50.000 de euro pentru un furnizor din oraș

Publicat: 18 iun. 2021
Padocul din Tomești
Salubris SA asigură provizii pentru câinii de la padoc. A fost semnat contractul de furnizare a produselor

Salubris SA, firma de salubritate a Primăriei Iași, a finalizat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de hrană pentru câinii cazați la adăpostul din Tomești. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic. Produsele trebuie să respecte mai multe specificații tehnice

Firma de salubritate a Primăriei Iași a finalizat o licitație privind furnizarea mai multor cantități de hrană pentru câinii de la padocul Tomești. Recent, Salubris SA a semnat contractul cu societatea Doriana Vet SRL, din Iași, care a depus o ofertă financiară de 229.605 lei, fără TVA, aproape 50.000 de euro. La procedură a mai participat Farmavet SA, dar a fost descalificată. Societatea din Iași este condusă de Dorin Bindu. În 2020, cifra de afaceri a fost de 7,1 milioane de lei, profit de 988.051 de lei, datorii de 2,1 milioane de lei, cu un număr de 9 angajați. Totodată, afaceristul deține și majoritatea părților sociale din societatea Nico Vet SRL.

„Livrările se vor face eșalonat, în baza comezilor transmise de autoritatea contractantă. Comenzile de aprovizionare se vor face în funcție de necesități. Autoritatea contractantă nu are obligația achiziționării întregii cantități de produse contractate. Autoritatea contractantă poate solicita, iar furnizorul are obligația de a livra o cantitate mai mare de produse dintr-un reper decât a contractat, dar fără a depăși valoarea totală a contractului”, sunt condițiile din caietul de sarcini.

Și în 2020 a fost organizată o licitație asemănătoare.

Furnizorul trebuie să acopere un necesar de 100 de tone de hrană uscată

Conform autorității contractante, procedura prevede furnizarea unui lot de 100.000 de kg hrană uscată pentru câini, din care cantitatea de 500 de kilograme este destinată câinilor juniori.

„Produsele vor fi ambalate în saci de 10 kg, etichetați în limba română sau cu traducere în limba română. Pe etichete vor fi specificate numele și adresa producătorului, denumirea produsului, greutatea netă, valoarea calorică, lista ingredientelor, condiții de depozitare, termenul de valabilitate. Produsul solicitat trebuie să conțină în următoarele proporții nutritivi de bază: proteină – 17 la sută, conținut de grăsimi – 6 la sută, umiditate – 10 la sută, fibră brută – 1 la sută, vitaminele A, D3, E, B1, B2, B6, B12, fier, zinc, iod, calciu. Crochetele vor fi de dimensiuni mari”, se mai arată în documentația procedurii.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni.

Salubris SA se pregătește de campania de deszăpezire

Nu în ultimul rând, Salubris SA a încheiat altă licitație, pentru furnizarea mai multor loturi de material antiderapant. Conform necesarului, Salubris va achiziționa clorură de calciu, inhibitor coroziune și nisip. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Strungariu & Co Rigams LM SNC, din Iași, este câștigătoare. Valoarea finală a contractului este echivalentă cu cea din prevederea bugetară, de 2.450.000 de lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro. Societatea este controlată de afaceristul Dumitru Strungariu. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 9,8 milioane de lei, profit de 724.426 de lei, datorii de 4.234.171 de lei, cu un număr de 14 angajați. Cantitățile constau în 1.000 de tone de clorură de calciu (granule), sare -1.000 de tone, nisip – 50 mc, inhibitor coroziune – 5 tone. La începutul anului 2021, Salubris a împrăștiat pe străzile din Iași mai multe cantități de antiderapant.

Adauga un comentariu