National

Călin Popescu Tăriceanu, atac fulgerător la adresa Guvernului Orban: „Au ajuns atât de ordinari”

Publicat: 09 oct. 2020
Călin Popescu Tăriceanu, atac fulgerător la adresa Guvernului Orban: „Au ajuns atât de ordinari”
Călin Popescu Tăriceanu, atac fulgerător la adresa Guvernului Orban: „Au ajuns atât de ordinari”

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, nu este de acord cu noua decizie luată de Guvernul Orban, în ceea ce privește deschiderea unei linii de TelVerde, prin care românii îi pot reclama pe cei care nu respectă măsurile impuse, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. El crede că a ne „turna” unii pe ceilalți, nu poate duce la nimic bun.

”Orban a luat-o complet razna! Doar așa îmi explic măsurile extreme pe care guvernul PNL-USR-PMP le ia în numele luptei cu coronavirusul. Au ajuns atât de ordinari încât îi încurajează pe români să se toarne unii pe alții. Adică au deschis o linie verde în care poți turna pe cei care nu poartă mască. Nu m-aș mira să ofere și recompense celor care toarnă. Dacă s-a înhăitat cu Băsescu/Petrov ce să învețe? Turnătorii!

Oameni buni, trecem prin vremuri grele, este adevărat, dar nu o să ne fie mai ușor turnându-ne la Miliție unii pe alții. Nu o să trecem mai ușor peste lunile astea dacă o să ne dezumanizăm și devenim cu toții niște Petrovi!”, a scris președintele ALDE.

Liderul ALDE: „Nu acceptați să aducem bolșevismul în viețile noastre!”

Tăriceanu recomandă românilor să ignore „aceste ordine absurde”, fiindcă bolșevismul care încearcă să intre în țara noastră, din nou, ar duce la o întoarcere în timp cu 50 de ani.

„Pe drumul pe care ne împinge guvernul Orban țara noastră a mai fost. În vremuri când vecinii erau încurajați să-și toarne vecinii care ascultau “Europa Liberă” sau “Vocea Americii”. În vremuri când oamenii erau încurajați să-i toarne pe cei care complotau împotriva dictaturii sau intenționau să fugă din țară. Aici vor să ne aducă Iohannis și Orban? Să trăim în secret? Să ne ascundem din nou de vecini și de prieteni?

Vă îndemn pe toți să nu urmați aceste ordine absurde. Nu acceptați să ajungeți atât de jos încât să vă turnați vecinii și prietenii! Nu acceptați să ne întoarcem în timp 50 de ani! Nu acceptați să aducem bolșevismul în viețile noastre!

Sunt alte măsuri care pot fi luate împotriva celor care ne pun sănătatea în pericol. Avem legi, avem poliție, avem un milion de funcționari publici, nu au decât să aplice legile, dar fără abuzuri și fără să ne transforme pe toți în turnători!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, reacție dură: „Nu vom accepta ca drepturile noastre să ne fie călcate în picioare!“

Fostul președinte ALDE, partid care a fuzionat cu Pro România, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat dur împotriva guvernării liberale. Călin Popescu Tăriceanu a scris pe pagina sa de Facebook că noua formaţiune se va opune programului de austeritate pe care guvernarea PNL-USR îl pregătește.

Tăriceanu susține că atât el, cât și Victor Ponta, au în spate experienţa de premier al României și știu ce trebuie făcut.

„Da, am hotărât să ne unim! Această decizie este răspunsul nostru la realitatea politică, la polarizarea și radicalizarea excesivă a mediului politic românesc. Nu este o noutate pentru nimeni că cele două partide mari își doresc să rămână singure pe scena politică și să-și paseze guvernarea de la unul la altul“, susține Călin Popescu Tăriceanu.

Comentarii
  • Ce ordinar. Hoția trebuie sa o lăsăm in pace,pentru a putea fura hoti ca el. Nu stie disperatul ce sa mai faca pentru a mai linge ciolanul.

Adauga un comentariu