National

Călin Popescu-Tăriceanu îl atenționează pe Klaus Iohannis să respecte Constituția: „Partidul care a luat cel mai mare scor trebuie să numească premierul”

Publicat: 06 dec. 2020
tariceanu-iohannis

Călin Popescu Tăriceanu, fost premier și fost președinte al Senatului, îl avertizează pe Klaus Iohannis că trebuie să respecte Constituția și votul românilor, în desemnarea viitorului premier. Ajuns în Pro România, Tăriceanu este de părere că prim-ministrul trebuie să fie dat de partidul cu cele mai multe voturi.

”Președintele trebuie să respecte Constituția, iar partidul care a luat cel mai mare scor trebuie să numească premierul. Președintele nu trebuie să desemneze premierul după bunul plac, ci trebuie să respecte votul cetățenilor.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de premier al României

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că una dintre propunerile de premier pe care social-democrații o vor prezenta la Cotroceni este profesorul Alexandru Rafila.

”Sunt vreo 4 propuneri de premier și voi lua o decizie împreună cu colegii mei. Avem propunerile: Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Mihai Tudose sau Alexandru Rafila.”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Reacția lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, după ce social-democrații au câștigat alegerile parlamentare

Liderii PSD au urmărit împreună rezultatele exit-poll, iar Marcel Ciolacu a exclamat: ”Diferența este mai mare, este mai mare”. Ulterior, în declarația publică, Ciolacu a spus că actualul Guvern trebuie să plece acasă, dând de înțeles că PSD va solicita guvernarea.

”Prin votul de astăzi, romînii au arătat că este nevoie de o schimbare. Aș dori să le mulțumesc românilor care au votat PSD, aș dori să le mulțumesc că au sancținoat această batjocură la adresa lor, închiderea școlilor, închiderea bisericilor, intrarea în faliment a întreprinzătorilor români.

Este nevoie de un Guvern capabil, care știe să rezolve adevăratele preocupări ale românilor. Le mulțumesc în mod deosebit românilor care și-au învins teama și au înțeles că acest Guvern trebuie să plece acasă.

În acest moment, PSD are un avantaj în exit-poll, chiar dacă ponderăm cu voturile din diaspora. Fac un apel către reprezentanții PSD în secțiile de votare să numere foarte atent fiecare vot, să fie extrem de atenți să nu mai pățim ceea ce am pățit la Sectorul 1, la alegerile locale.”, a spus Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu