Boli si tratamente

Consumul de calorii ajuta femeile să evite tulburările menstruale

Publicat: 01 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consumul de calorii ajuta femeile să evite tulburările menstruale
Caloriile ajuta femeile cu tulburări menstruale

Caloriile ajuta femeile cu tulburări menstruale. Femeile care au tulburări menstruale pot pur și simplu să își mărească aportul alimentar de calorii pentru a trece mai usor peste aceasta perioada, potrivit unui studiu acceptat pentru prezentare la ENDO 2020, întâlnirea anuală a Societății Endocrine și publicarea în Jurnalul Societății Endocrine.

Studiul a descoperit că femeile cu tulburări menstruale isi pot regla ciclul menstrual consumând o cantitate suplimentară de 300-400 de calorii pe zi.

„Aceste descoperiri pot avea impact asupra tuturor femeilor pentru că multe se străduiesc să facă eforturi din motive legate de sănătate, dar este posibil să nu obțină suficiente calorii pentru a-și susține exercițiile fizice”, a spus cercetătorul principal Mary Jane De Souza.

Caloriile ajuta femeile cu tulburări menstruale

Consumând suficiente calorii, femeile cu tulburări menstruale pot evita complicațiile asociate cu o afecțiune cunoscută sub numele de Atleta de sex feminin, a spus De Souza. Aceasta este o afecțiune medicală care începe cu un aport inadecvat de alimente care nu satisface nevoile organismului. Conduce la tulburări menstruale și sănătate osoasă slabă. Este asociat cu o incidență ridicată a fracturilor.

Studiul a cuprins 62 de tinere cu perioade menstruale rare. Treizeci și două de femei și-au mărit aportul de calorii în medie de 300-400 de calorii pe zi, iar 30 și-au menținut exercițiile și obiceiurile alimentare pentru studiul care a durat 12 luni. Femeile care au consumat calorii în plus au avut de două ori mai multe șanse să aibă o perioada menstruală normala în timpul studiului în comparație cu femeile care și-au menținut rutina de mâncare.

„Această strategie este ușor de implementat cu ajutorul unui nutriționist. Nu necesită rețetă și evită complicațiile din terapia medicamentoasă”, a spus De Souza. Constatarile vor incuraja furnizorii de servicii medicale sa incerce sa ajute femeile cu tulburari menstruale care consuma prea putine calorii pentru a manca mai mult, iar acest lucru le poate ajuta sa fie sportive mai sanatoase si sa evite complicatiile osoase.

Adauga un comentariu