Titlurile zilei

Campionul Danemarcei la karate a murit într-un tragic accident de motocicletă la Iași! Simion Zafiu era din Suceava și lucra în domeniul IT – Exclusiv

Publicat: 24 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campionul Danemarcei la karate a murit într-un tragic accident de motocicletă la Iași Simion Zafiu era din Suceava și lucra în domeniul IT - Exclusiv
Tânărul care a murit în accidentul de motocicletă de la Mirosloveşti a fost sau nu jefuit?

Campionul Danemarcei la karate Goju-Ryu a murit într-un tragic accident de motocicletă la Iași. Simion Zafiu era din Suceava și lucra în IT în Danemarca. Ieri se deplasa cu motocicleta prin județul Iași, iar în localitatea Miroslovești a intrat într-o basculantă. În urma impactului a murit pe loc. Simion Zafiu era unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați sportivi din Suceava și un iubitor al motoarelor pe două roți

Campionul Danemarcei la karate Goju-Ryu a murit într-un tragic accident de motocicletă la Iași. Simion Zafiu se deplasa cu motocicleta ieri în județul Iași, iar la un moment dat a intrat cu motorul într-o basculantă. În urma impactului a decedat pe loc. Martorii au precizat că accidentul s-ar fi produs pe fondul vitezei excesive. Ieri-dimineață, un apel la numărul unic de urgențe avea să anunțe producerea accidentului rutier. Imediat la Miroslovești au ajuns un echipaj medical și polițiștii. Când medicii au ajuns la fața locului nu au putut decât să constate decesul. Impactul violent l-a ucis pe loc pe tânărul motociclist.

Simion Zafiu era un sportiv cunoscut în Suceava și era îndrăgostit de motoarele pe două roți

Pentru Simion Zafiu nu s-a mai putut face nimic din păcate. Tânărul în vârstă de 33 de ani a murit lăsând în urmă o întreagă comunitate îndurerată. Era un sportiv talentat și un iubitor al motocicletelor. De-a lungul timpului, tânărul s-a implicat în multe campanii și a reușit să strângă la Suceava sute de motocicliști. Acum, prietenii tânărului se vor aduna la Suceava să-și ia rămas bun. Ieri, trupul neînsuflețit a fost preluat de la Miroslovești și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie.

„Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În urmă cu câțiva ani, Simion Zafiu devenea campion al Danemarcei la Karate

Simion Zafiu devenit campion al regiunii Copenhaga la începutul lunii martie a anului 2014, iar câteva săptămâni mai târziu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere a Campionatului Național al Danemarcei la karate Goju-Ryu. Rezultatul a fost cu atât mai remarcabil cu cât a fost obținut după numai câteva luni de antrenament la acest stil al artelor marțiale. Presa din Suceava scria în anul 2014 despre performanțele lui Simion. Simion Zafiu a intrat în lumea artelor marțiale în 2012, când s-a înscris la Clubul He Pai din Suceava, sub îndrumarea instructorului Ovidiu Zegrea. În vara aceluiași an a plecat în Danemarca la studii și a încercat să continue antrenamentele, numai că în Copenhaga nu a găsit niciun club unde să fie practicat stilul qwan ki do.

A ocupat de mai multe ori cel mai înalt loc pe podium la diferite concursuri din Danemarca

Simion Zafiu a fost nevoit să se reprofileze și s-a înscris la clubul de karate Goju-Ryu „Kobenhavn Karate Klub”. Reprofilarea s-a făcut în august 2013, iar după numai câteva luni, în primăvara anului 2014, munca și talentul lui Simion Zafiu s-au materializat în două medalii de aur. La începutul lunii martie 2014 a participat la o competiție destinată cluburilor din zona orașului Copenhaga (Klubmesterskabet), unde s-a clasat pe locul I la categoria kumite. Ulterior, pe data de 29 martie 2014 a intrat în competiție și în cadrul campionatului național (Stilartsmesterskabet) al Danemarcei, unde, de asemenea, a ocupat locul I la categoria kumite.

„Momentan, sunt singurul străin, restul colegilor fiind danezi”, spunea Simion Zafiu în urmă cu câțiva ani

Simion Zafiu povestea pentru Monitorul de Suceava în urmă cu câțiva ani cum a ajuns în Danemarca.

„Momentan, sunt singurul străin, restul colegilor fiind danezi. Antrenamentele sunt în limba daneză, bineînțeles cu anumite comenzi și denumiri legate de tehnica folosită în cadrul antrenamentelor în limba japoneză. Acum am venit în România pentru o săptămână și jumatate, unde voi participa, ca reprezentant al Danemarcei, la seminarul național de karate Gashuku, care se va desfășura în perioada 23-25 mai”, a spus Simion Zafiu.

Tânărul lucra în Danemarca în calitate de programator, iar în paralel urma cursurile de master în inginerie software la Universitatea de IT din Copenhaga.

Adauga un comentariu