International

Canada. Taxă pentru nevaccinați. «Sunt o povară financiară pentru toţi locuitorii»

Publicat: 12 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Canada. Taxă pentru nevaccinați. Sunt o povară financiară pentru toţi locuitorii
Canada. Taxă pentru nevaccinați. «Sunt o povară financiară pentru toţi locuitorii»

Autoritățile din provincia canadiană Quebec intenționează să introducă o nouă măsură, care, în viziunea lor urmează să diminueze presiunea pusă pe spitale, care prevede că persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 vor trebui să plătească o taxă denumită ”contribuție la sănătate”, informează AFP.

Până în prezent, 10% din populaţia provinciei Quebec nu a primit nicio doză de vaccin, iar autoritățile spun că cei nevaccinați nu ar trebui să „dăuneze” persoanelor care au înțeles să își protejeze sănătatea prin imunizare.

”Lucrăm la o contribuţie la sănătate care îi vizează pe toţi adulţii ce refuză să se vaccineze, deoarece aceştia reprezintă o povară financiară pentru toţi locuitorii din Quebec”, a declarat prim-ministrul provinciei francofone, François Legault, într-o conferință de presă.

François Legault a mai spus că Executivul din Quebec se gândeşte ca taxa ce urmează să fie impusă persoanelor nevaccinate să fie una semnificativă și că va intra în vigoare, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare.

”Înţeleg şi simt aceste bombăneli la adresa minorităţii nevaccinate care, păstrând proporţiile, ne blochează spitalele”, a adăugat Legault.

Prim-ministrul Quebec-ului a explicat că 50% din persoanele aflate la terapie intensivă provin din rândul celor nevaccinați şi a calificat situaţia ca fiind ”şocantă”.

În încercarea de a controla efectele produse de noul val, al pandemiei provincia Quebec a anunţat pe 30 decembrie reimpunerea anumitor restricţii, inclusiv interdicţia de circulaţiei pe timpul nopţii începând cu ora 22:00 şi interzicerea reuniunilor private.

Din 18 ianuarie, locuitorii din Quebec vor trebui să prezinte dovada vaccinării dacă doresc să intre în baze sportive, cinematografe, baruri sau cluburi. Tot de atunci, persoanele care doresc să cumpere alcool sau marijuana (legală din 2018 în scopuri recreative și în cantități limitate) trebuie să fie vaccinate împotriva COVID-19.

În total, 2.742 de persoane cu Covid-19 sunt internate în spitalele din Quebec, o provincie cu aproximativ 8,5 milioane de locuitori, şi aproximativ 255 de oameni sunt tratați în secțiile de terapie intensivă.

 

Adauga un comentariu