National

Când anticipează Klaus Iohannis că se va încheia pandemia. “”Măsurile de restricție”

Publicat: 30 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când anticipează Klaus Iohannis că se va încheia pandemia. Măsurile de restricție
Klaus Iohannis

Când anticipează Klaus Iohannis că se va încheia pandemia? Președintele României a mers duminică în vizită la centrul de apel înființat de Agenția de Sănătate Publică București la Stadionul Național pentru a afla cum au lucrat voluntarii de acolo.Șeful de stat s-a arătat plăcut impresionat de activitatea desfășurată de voluntari.

Când anticipează Klaus Iohannis că se va încheia pandemia

Klaus Iohannis se arată extrem de mulțumit de modul în care au evaluate lucrurile după măsurile de restricție luate.

“Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii care sunt aici. Am constatat că toţi voluntarii sunt foarte bine pregătiţi, au o abordare calmă, foarte profesionistă, reuşesc să îi calmeze pe oamenii care au probleme dacă sunt bolnavi şi, mai ales, dacă sunt infectaţi cu acest nou virus. (…) Putem să observăm în ultimele zile că măsurile luate de autorităţi încep să dea primele rezultate, numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut în ultimele două săptămâni, suntem pe un platou, însă spitalele sunt tot mai aglomerate”, a declarat, duminică, Iohannis.

În contextul pandemiei, departamentele de sănătate publică, inclusiv DSP București, au fost aspru criticate, deoarece nimeni nu răspunde la telefon celor care solicită informațîi sau nu există o procedură sau comunicarea nu este ușoară.

Voluntarii care lucrează la Call center-ul DSP au fost testaţi pentru COVID-19

Șeful statului a spus că voluntarii care lucrează la Call center-ul DSP au fost testaţi pentru COVID-19 ”într-o acţiune voluntară”.

“Am înţeles şi eu că a fost o acţiune de testare voluntară, mulţi s-au testat şi mi se pare un lucru foarte bun. Cum este o activitate voluntară ceea ce fac ei, cred că dacă li se pune la dispoziţie o testare, tot pe bază voluntară, este un lucru foarte bun. Se simt şi ei mai siguri şi pot lucra cu mai mult spor”, a spus Iohannis, întrebat dacă este adevărat că înainte de vizita lui a fost necesar ca voluntarii să fie testaţi.

Șeful statului a fost întrebat dacă este adevărat că nu îi place să fie privit în ochi, după cum s-a vehiculat în ultima vreme în presă, Iohannis a răspuns:

“Este un fake news, o minciună. Dimpotrivă, eu am venit aici să vorbesc cu oamenii despre ce fac ei, să mă uit în ochii lor şi să îmi spună ce probleme au şi cam asta fac peste tot unde merg – mă uit în ochii oamenilor şi întreb cum lucrează şi care sunt problemele lor, iar jurnaliştii cu care mă întâlnesc destul de des cred că au aceeaşi impresie că noi, de fapt, vrem să facem să meargă treaba ceas”.

Klaus Iohannis nu este de acord ca școlile să se redeschidă

În cadrul aceleiași vizite la call center-ul DSP, președintele României a spus că nu este de acord ca școlile să se redeschidă.

„Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părințîi pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condițîi de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condițîi nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părințîi lor, este necesar să se facă învățământ online”, a declarat şeful statului.

Adauga un comentariu