National

Când medicul infecționist, Adriana Moțoc, a rugat călătorii din tren să poarte masca, i s-a răspuns: ”Vă rog să vă mutaţi mai încolo! Din cauza la de ăştia a ajuns ţara asta aşa!”

Publicat: 06 aug. 2020
https://www.bzi.ro/cate-persoane-s-au-infectat-cu-covid-19-in-ultimele-24-de-ore-iata-situatia-pe-judetul-iasi-4001329
https://www.bzi.ro/cate-persoane-s-au-infectat-cu-covid-19-in-ultimele-24-de-ore-iata-situatia-pe-judetul-iasi-4001329

Când medicul infecționist, Adriana Moțoc, a rugat călătorii din tren să poarte masca, i s-a răspuns: ”Vă rog să vă mutaţi mai încolo! Din cauza la de ăştia a ajuns ţara asta aşa!”

În contextul pandemiei cu noul coronavirus, masca de protecție este obligatorie în spațiile deschise, dar și în aer liber, în zonele aglomerate. Cu toate aceste, măsura nu este repsectată de toată lume, așa cum se întâmplă în trenurile CFR.

Medic infecționist, Adriana Moțoc, a avut de suferit în călătoria cu trenul

Adriana Moțoc povestește experiența pe care aceasta a avut-o în timpul unei călătorii cu trenul CFR, pe ruta Eforie Nord – București. Observând că nu poartă mască, femeia a rugat un călător să respecte norma de limitare a răspânndirii noului coronavirus. Acesta a umilit-o, refuzând cu vehemență.

Priviți dialogul dintre medic și călători:

Medicul: ”Vă rog frumos să vă puneţi mască! Mă mut mai încolo!”

Călătorii: ”Vă rog să vă mutaţi mai încolo! Din cauza la de ăştia a ajuns ţara asta aşa!”

Adriana Moțoc a subliniat că nepurtarea măștii în astfel de situații e foarte riscantă pentru sănătatea celor din jur.

”Nu aveau măşti.Şi i-am rugat frumos să-şi pună mască. În momentul acela, am fost certată, să spun, că de ce trebuie să-şi pună mască şi le-am spus pentru că aşa e legea. Fără să le explic exact care este importanţa măştii din punct de vedere epidemiologic. După care au început să râdă de mine. La un moment dat, domnul a zis lasă că îţi arăt eu când cobori.

M-am simţit destul de umilită. Ceilalţi purtau masca sub bărbie. Când a venit conductoarea prima oară i-am semnalat situaţia şi aşa, zâmbind şi foarte moale, a zis da, da, trebuie să purtaţi mască că aşa e legea acum şi a plecat mai departe”, a adăugat spus medicul.

Situația României în contextul noului coronavirus

Până astăzi, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 2.566 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

În intervalul 05.08.2020 (10:00) – 06.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (28 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.

44 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.961. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 458 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.319.369 de teste. Dintre acestea 24.147 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.887 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.260 la cerere.

Adauga un comentariu