National

Când primește România vaccinul împotriva CoVid-19. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Publicat: 17 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când primește România vaccinul împotriva CoVid-19. Ministrul Sănătății a făcut anunțul
Vaccin anti covid-19

S-a aflat când primește România vaccinul împotriva CoVid-19. Acest lucru se va petrece nu mai devreme de primul trimestru din 2021. Însă până atunci, populația este sfătuită să respecte regulile de distanțare și de igienă.

Vești bune pentru români, anunțate de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a precizat că țara noastră ar putea beneficia de un vaccin anti-CoVid-19 la începutul anului viitor. Totodată, Nelu Tătaru îi îndeamnă pe români, ca până atunci, să respecte regulile. Așadar, este foarte important, în continuare, să se păstreze distanțarea socială. De asemenea, regulile de igienă sunt cele care ne pot proteja de contractarea virusului.

Când primește România vaccinul împotriva CoVid-19

Astfel, un vaccin împotriva CoVid-19 ar putea ajunge în România cel mai devreme în primul trimestru al anului viitor. Important este, însă, ca până atunci, românii să respecte regulile.

„Comisia Europeană are în discuţie, în acest moment, în evaluare şi contractarea cu 6 firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin. Iar în prima jumătate a anului să putem să îl şi facem la noi în ţară”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că imunizarea se face fie trecând prin boală, fie având un vaccin.

„Această pandemie poate fi trecută doar cu respectarea unor reguli. Nu putem să ne imunizăm decât trecând prin boală sau având un vaccin. Nu ştiu dacă ne permitem să trecem prin boală, în acest moment, forţat. Atunci vom aplica acele reguli şi măsuri care ne-au făcut ca până acum să gestionăm destul de bine această pandemie”, a adăugat Tătaru.

Cât de răspândit e noul coronavirus în România

Studiul naţional prin care Ministerul Sănătăţii vrea să afle cât de răspândită e infecţia cu noul coronavirus în ţara noastră se termină luna aceasta. Efectuarea acestui studiu de seroprevalenţă a infecţiei cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României a început în iunie. Scopul acestuia este de estima cât de răspândită e infecţia cu noul coronavirus în populaţia României. Studiul se derulează prin laboratoarele selectate de Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) judeţene şi a municipiului Bucureşti. Această selecție a fost stabilită pe baza metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În altă ordine de idei, Nelu Tătaru a mai declarat că studiul de prevalenţă continuă, dar într-un ritm mai scăzut.

„Studiul de prevalenţă continuă într-un ritm mai scăzut. Procentul era de 3,86 la ultimele studii şi ultimele calcule făcute, după primele 12.900 de probe de ser prelevate”, a mai subliniat ministrul Sănătăţii.

Acum însă, foarte multe persoane așteaptă momentul când primește România vaccinul împotriva CoVid-19.

Adauga un comentariu