Multe persoane vor să afle când se plantează bujorii. Aceste flori cu un miros îmbietor și de o frumusețe aparte sunt ideale pentru orice grădină, însă trebuie să ținem cont de perioada în care se plantează, de tipul de sol, de locul de plantare și de multe alte aspecte. Iată tot ce trebuie să știi despre îngrijirea acestor flori parfumate.
Când se plantează bujorii
Bujorii sunt de o frumusețe aparte și vor oferi grădinilor un aspect deosebit. Pentru a ne bucura de perioada lor de înflorire cât mai mult timp, trebuie să cunoaștem când anume se plantează și cum se îngrijesc bujorii de grădină, indiferent de soiul lor.
Plantarea bulbilor se face primăvara și toamna. În cazul în care plantăm bujorii primăvara, trebuie să așteptăm să treacă 4 săptămâni de la ultimul îmgheț. Dacă vrem să plantăm bujorii toamna, lunile perfecte sunt septembrie și octombrie.
Bujorii sunt plante perene, care rezistă la frig. Pentru plantarea bulbilor de bujori trebuie să săpăm o groapă mare apoi se va adăuga un strat de pământ fertil. Bulbii de bujor se plantează la o adâncime de 7 cm apoi se acoperă bine cu pământ fertil. Putem amenaja grădina și cu alte plante rezistente la îngheț. Dacă vrem să ne bucurăm de o adevărată oază de relaxare chiar și pe timp de iarnă, putem alege câteva plante rezistente la frig, care ne vor înfrumuseța grădina. O serie de arbuști precum tuia aurie, hortensia sau ienupărul, iedera, crizantemele, lavanda și varza ornamentală, toate sunt ideale pentru a menține grădina frumoasă atunci când temperaturile sunt scăzute, iar vegetația are de suferit.
O altă plantă de exterior rezistentă la frig este euonymus. Aceasta este de fapt un mini arbust decorativ și se poate tunde după preferințe. Euonymus poate rezista și în ghiveci pe timp de iarnă și poate fi lăsat afară, într-un loc ferit de vânt.
Câte tipuri de bujori sunt
Bujorii sunt pe lista celor mai frumoase flori de grădină. Bujorii pot fi albi, roz, roșii, grena, cu petale rotunde sau bătute. Parfumul este inconfundabil, iar aspectul va oferi oricărei grădini o frumusețe aparte.
Un soi aparte de bujor este cel numit Itoh, în nuanțe aprinse de galben și auriu. Spre deosebire de bujorii clasici, cei Itoh sunt foarte mari, dar au un aspect delicat și elegant. Bujorii sunt ușor de îngrijit, însă este important să știm în ce perioade se plantează și cum se îngrijesc pentru a avea capacitatea maximă de înflorire.
O altă floare ideală pentru a înfrumuseța grădina este floarea balon. Floarea balon se poate înmulți prin divizarea tufei sau prin semințe. Divizarea tufei se face la începutul primăverii și cu o deosebită atenție asupra rădăcinilor deoarece acestea sunt foarte sensibile și fragile. Cu această floare ornamentală putem transforma un colțișor de grădină într-un spațiu atrăgător, relaxant și plin de culoare. Floarea balon este iubitoare de lumină și trebuie plantată în locuri în care poate pătrunde soarele foarte ușor. Planta decorativă poate rezista la temperaturi ridicate, dar este extrem de sensibilă la îngheț.
Bujorii de grădină sunt ușor de îngrijit, au o frumusețe aparte și vor transforma grădina într-o adevărată oază de relaxare.