Local

Candidații au trecut prin emoții puternice la preselecția pentru concursul „Românii au talent”, organizată la Iași

Publicat: 13 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Candidații au trecut prin emoții puternice la preselecția pentru concursul Românii au talent organizată la Iași
Aglomerație la preselecția concursului "Românii au talent"

Una dintre preselecțiile pentru concursul „Românii au talent” a avut loc la Iași. Mulți candidați s-au prezentat în fața juriului pentru a arăta că merită să fie primiți în concurs. Aproximativ 100 de persoane au așteptat cu sufletul la gură să treacă de prima probă

Ieșenii s-au înghesuit la preselecția pentru celebrul concurs „Românii au talent”. Caravana a fost prezentă în Piața Unirii începând cu data de 12.09.2021. Candidații au susținut prima lor probă, etapă eliminatorie în cadrul concursului. Tinerii s-au prezentat cu mare entuziasm și au avut susținere din partea apropiaților. Veniți din diferite zone ale țării, reporterilor „BZI” le-au atras atenția doi candidați, elevi în clasa a XII-a la „Liceul de Artă” din Bacău. Aceștia s-au înscris la preselecție în urmă cu 6 luni, aplicând un formular on-line.

În discuția cu reporterii „BZI”, Alexandru Rusu și Ioland Pișta s-au arătat destul de încrezători. Alexandru are 17 ani și vocea sa deosebită îl determină să participe la concursul de talente, în timp ce Ioland este pasionat de chitară. Ioland are 18 ani și povestește că în urmă cu aproximativ 2 săptămâni a fost chemat la preselecție. După terminarea liceului, elevul a precizat că dorește devină profesor de muzică în școlile din zona rurală. Cei doi tineri au participat împreună la concursul de talente.

„După ce termin liceul, îmi doresc să merg la «Facultatea de Arte» din Brașov. Alternativa ar fi Facultatea din Cluj, însă acest oraș este scump”, a povestit Alexandru.

Candidați din Republica Moldova au sosit la Iași pentru a susține proba

Concursul a făcut furori și în afara granițelor țării, astfel că mai mulți elevi din Republica Moldova au sosit duminică la Iași, fiind însoțiți de părinți și profesori. Un candidat iubitor de muzică a ales să își dezvăluie povestea. Stelian Curcă a venit din Republica Moldova, iar vocea este punctul său forte care îl recomandă pentru acest concurs. El are 20 ani în prezent și este student la Facultatea de Medicină din Chișinău. Studiază optometria, fiind în anul al III-lea, însă este pasionat de muzică. De asemenea, în perioada cât a fost elev, a urmat cursuri de pian și acordeon. S-a înscris la acest concurs în urmă cu aproximativ 2 săptămâni.

„Muzica este pentru suflet, iar medicina reprezintă speranța în viață. Am în vedere și eventuala schimbare din domeniul medical către cel artistic”, a declarat Stelian.

Studentul povestește că îi place muzica veche și că va interpreta o piesă pop, din generația artiștilor precum Frank Sinatra.

Proba de foc va fi organizată la București

Răzvan Lăzărescu, unul dintre organizatorii caravanei pentru preselecția concursului „Românii au talent” a precizat că vor fi două probe. Prima probă s-a desfășurat ieri, 12.09.2021, fiind etapă eliminatorie. Cea de-a doua probă, numită etapa finală, se va desfășura la București, data nefiind încă fixată. Concursul va începe în luna februarie 2022. Răzvan are o experiență de aproximativ 1 an și a fost prezent în desfășurarea mai multor caravane la nivel național pentru concursul „Românii au talent”.

„De-a lungul carierei mele s-au prezentat candidați de diferite vârste, de la 4 ani, până la 89 ani, chiar. Candidata vârstnică s-a prezentat la concurs punându-și în valoare talentul său de solistă”, a declarat Răzvan.

Adauga un comentariu