Sanatate

Cangrena la picior. Ce se întâmplă cu întregul membru în timpul manifestării afecțiunii

Publicat: 26 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cangrena la picior. Ce se întâmplă cu întregul membru în timpul manifestării afecțiunii
Cangrena sistemului digestiv are manifestări de peritonită, un proces inflamator al peritoneului

Cangrena la picior este cel mai adesea asociată cu membrele înnegrite din cauza necrozei, a mirosului putred, a durerii groaznice și a amputației. De fapt, boala afectează nu numai brațele sau picioarele, ci poate afecta și organele interne, precum plămânii, vezica biliară, intestinele, apendicele, pancreasul.

Simptomele cangrenei se manifestă diferit în funcție de tipul de necroză. Cangrena sistemului digestiv are manifestări de peritonită, un proces inflamator al peritoneului. Există semne de intoxicație, există o durere acută în abdomen, pulsul se accelerează. Cu cangrena pulmonară, este posibilă spută cu un miros neplăcut de putregai. Conform clasificării, se disting două tipuri principale, cangrena uscată și umedă. Într-o clasificare separată emit cangrenă gazoasă. Cangrena organelor interne este doar umedă. Umed și uscat este cangrena pielii și a membrelor.

medic care examineaza piciorul unei persoane
Puteți trăi cu cangrenă uscată ani de zile, dar există întotdeauna riscul de a trece la o formă umedă

Cangrena la picior. Care este diferența dintre cea umedă și uscată

Cangrena uscată afectează pielea, degetele de la mâini sau de la picioare, întregul membru în ansamblu. Încălcând circulația sângelui și blocarea arterelor, țesuturile primesc mai puțină nutriție, în timp, aceasta duce la hipoxie și ischemie. Printre simptomele de cangrenă uscată a piciorului sau brațului se numără dureri severe, pielea devine palidă, apoi capătă o nuanță albăstruie.

Un membru nesănătos este întotdeauna mai rece decât unul sănătos. În timp, sensibilitatea se pierde, țesuturile se întunecă, se mumifică, se umflă, este posibilă respingerea zonelor moarte. Starea de sănătate a bolnavului rămâne satisfăcătoare, deoarece nu există intoxicație a organismului.

medic care examineaza piciorul unei persoane
Un membru nesănătos este întotdeauna mai rece decât unul sănătos

Puteți trăi cu cangrenă uscată ani de zile, dar există întotdeauna riscul de a trece la o formă umedă. Dacă căutați ajutor medical în timp util, puteți restabili circulația sângelui și puteți face fără a pierde un membru. Medicii moderni știu să trateze cangrena fără amputare. Cauza principală a bolii este blocarea lentă a vaselor de sânge, tromboza venelor mari, ateroscleroza.

Cangrena umedă este mai insidioasă decât cangrena uscată. Ambele tipuri au simptome similare, și anume răceala la mâini sau picioare, albire, lipsa pulsului.

Cum se manifestă această afecțiuni și care sunt primele semne care alarmează boală

Primul simptom al cangrenei este durerea severă care poate fi ameliorată doar cu analgezice. De asemenea, primele simptome ale cangrenei includ o decolorare externă a pielii. Cu toate acestea, acest lucru este valabil pentru necroza membrelor sau a pielii. Este mai des posibil să se detecteze cangrena organelor interne prin înrăutățirea stării de bine.

Întâi de toate, afecțiunea se manifestă prin limitarea mobilității membrelor. Piciorul are semne de descompunere cadaverică. Petele pot arăta ca vânătăi cu o culoare albastră, verde, violet. Starea generală este nesatisfăcătoare. Pacientul este letargic, inhibat. Temperatura ridicată, anemie, scade tensiunea arterială.

piciorul unei persoane afectat de cangrena
Simptomele cangrenei se manifestă diferit în funcție de tipul de necroză

Apoi membrul devine negru, apar zone de plâns, un miros neplăcut. La apăsarea zonei, se aude un trosnet caracteristic datorită acumulării de hidrogen sulfurat. Acest trosnet poate apărea și atunci când suferi de sindromul picioarelor neliniștite. Pericol de cangrenă umedă în curs acut. Dacă nu căutați ajutor medical, un rezultat fatal este inevitabil. Cauza principală a bolii este blocarea rapidă a venelor care se soldează cu o durere acută în talpă. La nivelul organelor interne se poate dezvolta cangrena din cauza obstrucției intestinale, pneumoniei, herniilor strangulare.

Este vital să recunoașteți simptomele de cangrenă la picior gazoase la timp. De fapt, aceasta este aceeași cangrenă umedă, dar cauzată de bacteriile patogene Clostridium și toxinele lor. Un simptom caracteristic cangrenei gazoase este intoxicația și o deteriorare rapidă a bunăstării, deoarece toxinele sunt transportate în tot organismul, provocând otrăvire, precum și acumularea de gaze. Principala cauză a infecției anaerobe este pătrunderea microorganismelor în răni, în special în timpul rănilor.

medic care examineaza piciorul unei persoane
Un membru nesănătos este întotdeauna mai rece decât unul sănătos
Adauga un comentariu