Sanatate

Creme pentru durerile de picioare. Cum să ameliorezi disconfortul provocat de leziuni ale țesuturilor musculare

Publicat: 03 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Creme pentru durerile de picioare. Cum să ameliorezi disconfortul provocat de leziuni ale țesuturilor musculare
Unguentele și cremele cu efect iritant opresc durerea datorită formării unui efect de încălzire

În ultima perioadă, există diverse creme pentru durerile de picioare care sunt extrem de eficiente. Durerea în mușchii picioarelor este un simptom comun care poate fi cauzat atât de leziuni minore ale țesuturilor musculare, cât și de boli grave. Cei mai eficienți în eliminarea durerii, indiferent de originea acesteia, sunt agenții topici, adică cremele, gelurile și unguentele.

Durerea în picioare poate deranja chiar și persoanele perfect sănătoase. Există o mulțime de factori care le provoacă. Printre acestea se numără activitate fizică crescută asociată cu sportul sau sarcinile de muncă, leziuni de altă natură, precum cele sportive, domestice sub formă de vânătăi, entorse sau ligamente rupte. Unele persoane suferă de acest disconfort din cauza kilogramelor în plus și a stilului de viață sedentar. Există o mulțime de încălcări ale proceselor metabolice în țesuturile musculare care provoacă durerea la nivelul picioarelor. De asemenea, acestea se manifestă drept consecință a manifestării unei boli ale sistemului osos, precum artrita, artroza, osteoporoza sau osteocondroză. Durerea se poate manifesta și din cauza unor depuneri de sare, nevralgie și miozită.

femeie care se tine de genunchi din cauza durerii
Medicamente homeopate sunt prescrise pentru dureri de diferite naturi

Creme pentru durerile de picioare. Remedii de încălzire și răcire a mușchilor

Condițiile preliminare pentru durerea musculară sunt înfrângerea vaselor mici, creșterea permeabilității capilare. Aceste procese perturbă fluxul sanguin și nutriția țesuturilor și, de asemenea, încetinesc recuperarea acestora. Cremele și unguentele bune ajută nu numai la eliminarea durerii, ci și la normalizarea metabolismului și la creșterea fluxului sanguin.

Toate remediile pentru durerile de picioare sunt împărțite în 2 categorii, cele de încălzire și răcire. La rândul său, în funcție de compoziția componentelor, se disting mai multe grupe de creme, geluri și unguente.

grafica persoana care se tine de picioare din cauza durerii
Cremele și unguentele bune ajută nu numai la eliminarea durerii, ci și la normalizarea metabolismului și la creșterea fluxului sanguin

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt cele mai eficiente dacă durerea este cauzată de un proces inflamator. Analgezice, fac față bine durerii de orice natură, dar au doar un efect superficial. Aplicarea unor relaxante musculare, ajută la eliminarea durerii prin relaxarea mușchilor, normalizarea fluxului sanguin. Pe când condroprotectoarele sunt utilizate atunci când durerea este cauzată de tulburări în zona articulară.

Medicamente homeopate sunt prescrise pentru dureri de diferite naturi. În funcție de cauza și natura sindromului de durere, acestea pot acționa ca medicament principal sau tratament auxiliar în combinație cu alte medicamente. De asemenea, eficient ca prevenire a apariției durerii musculare în prezența factorilor provocatori și pentru tratarea celulitei infecțioase.

Unguentele și cremele cu efect iritant opresc durerea datorită formării unui efect de încălzire. Acestea sunt cele mai potrivite pentru durerile de natură traumatică, în procesele inflamatorii acute.

Cum funcționează unguentul pentru durerea în mușchii picioarelor

Unguentele care vizează eliminarea durerii în mușchii picioarelor formează următorul spectru de acțiuni pozitive. În primul rând, crema are un efect de activare a fluxului sanguin, contribuie la nutriția țesuturilor și la activarea proceselor de restaurare a țesuturilor deteriorate.

femeie care isi tine maine pe picioare
Condițiile preliminare pentru durerea musculară sunt înfrângerea vaselor mici, creșterea permeabilității capilare

De asemenea, cremele ameliorează inflamația și reduce dimensiunea hematoamelor. Multe persoane folosesc creme pentru ameliorarea umflăturii și pentru întărirea pereților vaselor de sânge. Acestea, au efect venotonic și ameliorează tensiunea.

Pentru a crește eficiența remediilor este indicat să combini sauna cu aplicarea unor creme. Combinația dintre temperaturi ridicate și scăzute și consumul de apă din abundență pentru a detoxifica țesuturile ajută la ameliorarea durerii și a tensiunii musculare. Înotul în piscină timp de aproximativ o jumătate de oră îmbunătățește circulația sângelui, dilată vasele de sânge și ameliorează durerea.

Pentru a aplica creme pentru durerile de picioare trebuie să știi cu exactitate cauza care a provocat disconfortul. Astăzi există o gamă largă de unguente și creme speciale pentru uz extern, cu o mare varietate de compoziții. Astfel de medicamente au proprietăți antiinflamatorii pronunțate. Unele unguente și creme afectează receptorii durerii.

femeie care se tine de talpa piciorului din cauza durerii
Durerea în picioare poate deranja chiar și persoanele perfect sănătoase. Există o mulțime de factori care le provoacă
Adauga un comentariu