Actualitate

Caniculă fără precedent in Canada! Sute de oameni au murit în ultima perioadă – FOTO

Publicat: 30 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caniculă fără precedent in Canada Sute de oameni au murit în ultima perioadă - FOTO
Canada trece prin cea mai caniculară perioadă din istorie

Zeci de oameni au murit în Canada pe fondul unei valuri de căldură fără precedent care a spulberat recordurile de temperatură. Poliția din zona Vancouver a răspuns la peste 130 de decese subite vineri. Majoritatea erau vârstnici sau aveau condiții de sănătate subiacente.

Ei au spus că factorul principal al deceselor este căldura care este neobisnuită pentru una dintre cele mai reci țări din lume. Marți, Canada a înregistrat cea mai ridicată temperatură vreodată pentru o a treia zi consecutivă – 49,5C (121F) în Lytton, Columbia Britanică.

Temperaturi record în Canada iar sute de persoane au murit

Înainte de această săptămână, temperaturile din țară nu depășiseră niciodată 45C. Valul de căldură se datorează unei cupole de înaltă presiune care planează peste nord-vestul SUA și Canada.

Experții spun că schimbările climatice ar trebui să mărească frecvența evenimentelor meteorologice extreme, precum valurile de căldură. Cu toate acestea, legarea oricărui eveniment la încălzirea globală este complicată. Se crede că valul de caniculă a contribuit la moartea a 65 de persoane din orașul Vancouver, spun poliția.

Între timp, suburbia Burnaby a raportat cel puțin 34 de decese subite, iar zona Surrey a înregistrat 38.

„Vancouver nu a experimentat niciodată căldură ca aceasta și, din păcate, zeci de oameni mor din cauza asta”, a spus sergentul de poliție Steve Addison.

„Ofițerii noștri sunt la datorie, dar facem tot ce putem pentru a menține oamenii în siguranță”, a spus el, înainte de a adăuga că apelurile zilnice de moarte subită din oraș s-au triplat.

În micul sat Lytton, la aproximativ 250 km est de Vancouver, rezidenta Meghan Fandrich a spus că a fost „aproape imposibil” să ieși afară.

„A fost intolerabil”, a declarat ea pentru ziarul Globe & Mail. „Încercăm să rămânem în interior cât mai mult posibil. Suntem obișnuiți cu căldura și este o căldură uscată, dar 30 [grade] este mult diferit de 47”.

Casele nu au aer condiționat pentru că nimeni nu se aștepta la o asemenea caniculă

Multe case din Columbia Britanică nu au aer condiționat, deoarece temperaturile sunt de obicei mult mai blânde în lunile de vară. Fântâni temporare de apă și centre de răcire au fost înființate în zona Vancouver.

Zeci de ofițeri au fost redistribuiți în oraș, în timp ce volumul crescut de apeluri la 911 (numărul unic de urgență în Canada ) a creat un restant și a epuizat resursele poliției.

Serviciul meteorologic al țării, Environment Canada, a emis avertismente de căldură pentru provinciile Columbia Britanică și Alberta, împreună cu zonele din Saskatchewan, Teritoriile de Nord-Vest și Manitoba.

„Suntem a doua cea mai rece țară din lume și cea mai înzăpezită”, a spus David Phillips, climatolog senior pentru Environment Canada.

„Vedem adesea vânturi reci și viscol, dar nu de multe ori vorbim despre vreme caldă ca asta … Dubai ar fi mai rece decât ceea ce vedem acum.”

Adauga un comentariu