Titlurile zilei

Cântărețul Ion Macovei a ajuns dezvoltator imobiliar în Valea Lupului! Vecinii de pe strada Prieteniei s-au supărat pentru că ridică blocuri între case. Primarul i-a dat autorizația după ce a pierdut alegerile

Publicat: 20 oct. 2020
Pentru dezvoltatorul Ion Macovei, fratele patronului Granit SRL din Iași, pandemia este o perioadă bună. Nu mai poate onora cântările de la petreceri, dar se ocupă de ridicarea blocurilor în comuna Valea Lupului
Interpretul de muzică populară Ion Macovei (foto mijloc) și-a supărat vecinii din comuna Valea Lupului. Cântărețul vrea să construiască al treilea bloc din comună, dar vecinii spun că le afectează intimitatea

Când nu cântă, Ion Macovei construiește în comuna Valea Lupului. A luat o autorizație de construire imediat după ce alegerile din comună au fost pierdute de fostul primar. Locuitorii nu au văzut cu ochi buni prietenia dintre cei doi. Dezvoltatorul cântăreț a spus cu năduf că nici măcar nu face destui bani din proiectele imobiliare

Un nou scandal imobiliar a pornit în comuna Valea Lupului, județul Iași. În centrul conflictului se află Ion Macovei, un cunoscut interpret de muzică populară. Cântărețul se află la al treilea proiect imobiliar în comună, după ce a construit două imobile de locuințe colective. De precizat că Ion Macovei este fratele lui Vasile Macovei, patronul companiei Granit. Totul a pornit de la autorizația de construire pe care a primit-o pentru ridicarea a două tronsoane de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E. Clădirea ar urma să aibă 16 apartamente, terenul vizat având o suprafață de 1.000 metri pătrați, situat la intersecția străzilor Prieteniei- Orhideei. Vor fi amenajate și 16 locuri de parcare pe suprafața terenului. Vecinii sunt îngrijorați că zona va fi supraaglomerată și că distanțele față de vecinătăți nu sunt rezonabile.

„În 1996, când am venit aici, erau numai case, era câmp deschis. După, a început să bubuie cu blocuri. Nu-i normal, ei iau o amendă și se mai ridică cu un etaj. Sunt atâtea mașini aici, este mult fum, mult gaz”, a precizat Dorin Chistol, proprietarul unei case de pe strada Orhideei.

Au fugit de oraș ca să aibă liniște la țară, dar socotelile nu au ieșit din cauza dezvoltatorilor imobiliari

Alt vecin afectat de proiectul interpretului de muzică populară a arătat că nici infrastructura realizată de Primăria din comună nu suportă numărul mare de imobile.

„Acum nu vom mai avea nicio intimitate. Ei au amenajat șantierul în urmă cu câteva luni. Sunt oameni care s-au mutat de la oraș la țară ca să aibă liniște. Nu este normal să ai blocuri între case. Am auzit că au fost niște reclamații, dar nu cred că se va rezolva ceva. Aici sunt probleme și când plouă. Este panta asta mare, când plouă, toată apa vine spre noi. Nu au fost amenajate rigole”, a spus și Liliana Luncanu.

Ion Macovei a obținut autorizația de construire pe data de 28.09.2020, a doua zi după terminarea alegerilor locale. Primarul Dumitru Mihăiluc a pierdut alegerile, dar a doua zi a emis autorizația de construire. În comună, cei doi sunt știuți ca prieteni la cataramă. La toate evenimentele publice organizate de Primăria Iași, interpretul Ion Macovei era prezent pentru a încânta inimile localnicilor, contra cost.

Ioan Macovei spune că este un investitor cinstit, care nu face avere din imobiliare

Reporterii BZI au stat de vorbă și cu investitorul Ion Macovei. Acesta susține că a respectat legislația în vigoare.

„Ar fi mai bine să vină căldărari aici și să facă cazane? Dacă nu făceam eu, făceau alții. Eu am experiență în construcții. Construiesc din anii ’90. Nu ies așa mulți bani. Spre exemplu, la celălalt bloc (situat la câțiva metri de amplasamentul noului proiect- n.r.) am cumpărat un transformator pe care am dat 100.000 de euro. Primarul nu mi-a dat autorizația după alegeri. Eu am plătit autorizația cu mai multe luni înainte, atunci s-a nimerit să fie emisă. Terenul de aici l-am cumpărat în urmă cu trei ani. Era 50 de euro metru pătrat, acum e mai mult. Un metru pătrat construit se vinde cu 1.000 euro. Nu-ți convine să iei banii înainte de la clienți. Trebuie să faci reduceri de 200-300 euro la metru. Sperăm să terminăm cât mai repede lucrarea. Avem termen 3 ani, dar nu poți să stai atât. Am vrut să torn beton pe stradă, dar nu mă lasă Primăria. Ferestrele vor fi orientate spre strada Orhideei. Avem studiu de însorire, este o distanță de 10 metri”, a spus interprtetul.

Acesta a ținut să spună că în această perioadă de pandemie nu se mai poate câștiga din cântat. Artistul știa și că melodia „Fetele mele” pe care o interpretează era îndrăgită de fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita.

„Dumnezeu să-l ierte, dacă a fost prost…”, a fost comentariul dezvoltatorului imobiliar în legătură cu condamnarae fostului edil.

Au fost probleme și la complexul Bohemian Residence ridicat de Claudiu Oanea

Au mai fost probleme semnalate în comuna Valea Lupului privind activitatea dezvoltatorilor imobiliari. Claudiu Sever Oanea a construit complexul Bohemian Residence format din 6 blocuri, cu regimul de înălțime P+2+M. În 2018, clienții au reclamat calitatea apartamentelor. Un client a cumpărat un apartament la etajul al treilea din unul din blocurile dezvoltatorului. A precizat că nu știa că a cumpărat de fapt o mansardă, crezând că tavanul este din beton. Însă, planșeul era doar o placă de gips carton, acoperit de un acoperiș montat defectuos. Proprietarul s-a plâns de modul în care a fost construită mansarda pentru care a plătit 32 de mii de euro. Atunci, Claudiu Oanea susținea că apartamentul a fost predat în stare tehnică bună.

Comentarii
 • Sunt blocuri in Iasi facute de comunisti 100% beton armat!!! Asa va trebuie, sa va pice tavanul in cap. Cumparati de la Zamosteanu si a lui directoare Aura Pîrvu evazionista pușcărița, Niculia “ potaia” Daniel curvarul, Bolobita bulangiul (adica se fute-n cur), T O L E A ciobanul sarca cu rolls royce….si la urmatorul cutremur ( se anunta repede ) ca cel din ‘77 se injumatateste Iasul. Nu mai e nevoie de Covid

 • Autorizatia se poate anula de catre noul primar. De aia a fost votat, ca sa opreasca golania.
  Si clatitaria.
  Si daca guristul se zbate mai departe, poate fi sicanat legal pana se satura.
  Nu ne mai aduceti blocuri intre case.
  Nu ne mai aduceti ghiolbanii mutati la blocuri sa ne miroase gratarele si sa ne filmeze piscinele.
  Nici infrastructura nu duce atata amar de blocuri. Stau ca vitele aninati la ferestre, nu au presiune la apa si se holbeaza la automatul de udare a gazonului din curte.
  Am votat noul primar ca sa puna capat golaniilor.

 • Si daca e frate cu cel de la Granit inseamna ca si el automat se pricepe in domeniul constructiilor? Asta nu stie nici sa cante bine, daramite sa construiasca blocuri! Asa se cred unii mari dezvoltatori imobiliari dar ei habar n-au sa citeasca pe un proiect si sa faca o antemasuratoare, despre ce vorbim? Ce construieste asta din 90? Niste bujle vai mama lor, care la primul cutremur se aduna gramada! Prosti sunt cei care cumpara de la toti veneticii astia care construiesc dupa ureche pentru profit. Daca tot nu se castiga bani din asta de ce nu se lasa de constructii? Mai ajutati-l cu niste bani, saracul, nu vedeti ce necajit este??

 • Sunt vai si amar de cucul lor astia din Valea Lupului. Bine, la copchii care termina o facultate si vin de la curul vacii din toate satele Moldovei n-ai ce sa le ceri, marea majoritate sunt IT-isti, sau bugetari. Apa deabia are presiune, gazul metan iarna este ca si inexistent, drumuri de tot rahatul printre vile de lux si cumpara prostanii la greuceanu, de ce sa stea ei la bloc, cand pot sta bine mersi in vile de lux si cu drumul direct in mocirla. Ati vrut la sat, locuiti la sat si din VL pana in centru faceti o mie de ani .. si mai aveti si rate pe 10 20 de ani. Inteligenta alegere.

 • Ce daca vine lume din botsani ca sa se faca secretara literala in IT ? Si noi avem rate pe 20 de ani dar stam la vila de lux, gata la cheie, care e problema ?
  Sotia e bugetara si nu mai are timp de tv, vine si mamaie sa faca un curat, o lingura de mancare, ne agiuta cum se poate, ea cauta trandafiri. Voi aveti trandafiri in Iasi ? La curte ? Nu. Pai vedeti ?
  Apa are presiune numai ca depune nisip si piatra. Gaze au presiune ba chiar le si scapa mamaie prin casa ca i s-a uzat garnitura. Mocirla ? Cat a fost seceta nimic mocirla. Dupa ce am votat hastagul la alegeri a plouat de ciuda.

 • Sunt doi golani șpăgari la Urbanism ,Valea Lupului. Filip , dar mai ales Coliba Dan Ștefan.Ei au dat autorizații ,l au dus de nas pe Mihailuc,fostul primar.Sa plătească!

 • Da, Doamna Doina.
  Nu vad insa criteriul prin care ii puteti deosebi intre ei, care e mai tartor. Baietu lu tata sau capitanul de plai cu nota 8.
  Dar ambii sunt la nivelul master.
  Fostul primar semna ce ii puneau astia sub nas, iar de primit primea ce le scapa astora printre degete sau ce ii impingeau barosanii direct in plic.
  Demult trebuia bagati astia la mititica.
  Cartea lor de vizita este puzderia de blocuri intre case, inghesuiala de a construi 2-3 casute pe cate 1000 mp sau monstrozitatile alea gen locuinte colective. Bleah !

 • Politiiiiia sa vina la Valeeea Lupului primarie angajatiii au fost blatuiti sa de a autorizatii false!!!Escrocii de la primaria valea Lupului au autorizatii mai vechi facindule actual valabile contra cost (spaaaagaaaa) huooooooo sa vina politia infractori liberi la primaria valea Lupului

 • Individul tatuat,chipurile inginer constructor de la Urbanism a luat șpăgi pe fata. Coliba Dan Ștefan . Tranzacțiile le face în Iași,nici nu da pe la Valea Lupului. Politia,sesizați-vă ! Sumele sunt imense !

 • Anulați autorizațiile aprobate de fostul primar Mihailuc.Sunt făcute mana în mana cu Coliba Dan de la Urbanism . Totul este un fals grosolan.Este vorba despre zeci de mii euro.Atenție !

 • Oare pica Niculita? Cica el urmeaza, un golan din Pascani care a inselat zeci de ieseni cu apartamente facute la misto!!! Cade tavanul, ploua in ele, se aude de la vecin la vecin cand unul se cacă.

Adauga un comentariu