Prima pagină » Culinar » Cantități pentru prepararea a 100 de sarmale de post. Pregătiri înainte de praznic

Cantități pentru prepararea a 100 de sarmale de post. Pregătiri înainte de praznic

27 feb. 2025, 10:00,
în Culinar

Dacă organizați un eveniment unde participă mai multe persoane și vreți să gătiți, trebuie să știți cantitățile ingredientelor pentru prepararea a 100 de sarmale de post, pentru un rezultat mulțumitor și delicios.

Prepararea a 100 de sarmale de post este o sarcină destul de amplă, care presupune utilizarea unor ingrediente simple, dar pline de savoare. Iată cantitățile aproximative ale ingredientelor necesare pentru preparare.

Cantitățile pentru 100 de sarmale de post

În primul rând, ai nevoie de varză murată, aproximativ 3-4 capete mari (sau 3-4 kg de varză murată, în funcție de mărimea capetelor). Varza este ingredientul de bază pentru sarmale și se folosește atât pentru frunzele în care vor fi învelite sarmalele, cât și pentru a da un gust acidulat preparatului. Este important ca varza să fie bine desărată de a o folosi, pentru a nu fi prea sărată.

Apoi, e nevoie de 500-600 g de orez. Orezul este principalul ingredient care se combină cu legumele și condimentele pentru a forma umplutura sarmalelor. În mod ideal, orezul trebuie să fie bine spălat și adăugat în umplutură împreună cu ceapa, ciupercile sau alte legume, pentru a da textură și consistență.

Un alt ingredient important este ceapa. Este nevoie de 2-3 cepe mari. Aceasta adăugă un gust dulceag și o aromă intensă, iar pentru sarmalele de post, ceapa se călește ușor în puțin ulei sau apă pentru a fi mai ușor de amestecat cu celelalte ingrediente. De asemenea, poate contribui la înmuierea umpluturii.

Este nevoie și de 2-3 morcovi, fiind esențiali pentru un plus de gust și culoare în umplutură. Aceștia se rad sau se taie mărunt și se adaugă împreună cu orezul și ceapa pentru a completa umplutura.

Puteți adăuga și 500 de grame de ciuperci (sau ciuperci uscate, care se rehidratează). Ciupercile sunt o alegere populară pentru sarmalele de post, deoarece au o textură care imită carnea și un gust savuros. Acestea pot fi folosite proaspete, fie uscate și rehidratate.

E nevoie și de aproximativ 100 ml de ulei. Uleiul este folosit atât pentru călitul legumelor (ceapă, morcovi, ciuperci), cât și pentru punerea unui praf de ulei în oala în care vor fi gătite sarmalele, pentru a evita lipirea lor.

Condimentele nu pot lipsi

În ceea ce privesc condimentele, sarea și piperul trebuie să fie după gust, însă se recomandă aproximativ 1-2 linguri de sare, și 1 linguriță de piper măcinat. Alte condimente care pot fi folosite sunt foi de dafin (2-3 foi), cimbru uscat (1 linguriță), boia dulce (1 linguriță), sau mărar uscat, care adaugă arome specifice sarmalelor de post.

E nevoie și de aproximativ 300-400 g de roșii sau 1 conservă de roșii tocare. Roșiile se folosesc pentru a da un gust mai plăcut și pentru a asigura un lichid suficient pentru fiertul sarmalelor. Acestea pot fi adăugate în sosul în care se gătesc sarmalele.

Trebuie și aproximativ 2-3 litri de apă. Apa este esențială pentru a fierbe sarmalele, iar în funcție de cât de mult lichid se dorește în oală, poate fi ajustată. Unele persoane adaugă și puțin vin alb pentru un plus de aromă.

Pentru sarmalele de post, mai întâi se prepară umplutura de orez, legumele călite și ciupercile, amestecând toate ingredientele. Apoi, se pun frunzele de varză în care se învelesc porțiile de umplutură, iar sarmalele se așază într-o oală mare, alertând straturi de sarmale cu varză tocată. Peste acestea se toarnă apă și roșii, iar sarmalele se fierb la foc mic, timp de aproximativ 2-3 ore, până când sunt fragede și bine pătrunse.

Cantitățile pentru 100 de sarmale de post pot fi, desigur, modificate după gust. Acestea pot fi servite la diverse evenimente, alături de alte preparate de post.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Chefi la cuțite, lider de audiență ieri. Diseară, Diana Mureșan, fostă sportivă medaliată care a devenit Chef, intră în audiții
Playtech.ro
Ce obligaţii ai când te opresc poliţiştii de la Rutieră? Actele pe care trebuie să le arăţi
observatornews.ro
Decizia SUA de a amâna eliminarea vizelor pentru România, fără precedent. În cât timp poate fi obţinută în regim de urgenţă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Prețuri pe litoral de 1 Mai. Cazarea e cea mai mare problemă
SportpeSurse
Transfer de 5 stele! Denis Alibec, lângă Alex Mitriță la Craiova
Playtech.ro
Motivul pentru fructele şi legumele sunt mereu la intrarea în supermarketuri. Este o „păcăleală”, spun experţii
Dailybusiness.ro
Călătoria cu trenul din Europa pe care nu ar trebui să o ratezi! Ai ocazia să vezi 3 țări, iar prețul biletului este accesibil
RomaniaTV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`