Prima pagină » Local » Caravana de Sănătate a ajuns în comuna Plugari, județul Iași – VIDEO

Caravana de Sănătate a ajuns în comuna Plugari, județul Iași – VIDEO

22 feb. 2024, 17:09,
în Local

Caravana de Sănătate a ajuns la Iași! Aceasta se va afla în comuna Plugari în perioada 20 februarie – 1 martie 2024. Este vorba despre șase cabinete medicale mobile, dotate cu echipamente performante, iar doctorii vor oferi, în mod gratuit, servicii medicale de pediatrie, optică medicală, cardiologie, ginecologie și stomatologie pediatrică.

Proiectul are drept obiectiv promovarea sănătății în comunități vulnerabile și este implementat alături de Crucea Roșie Franceză. Inițiativa oferă acces gratuit la servicii medicale pentru cetățenii ucraineni stabiliți în țara noastră, dar și pentru cei români, care locuiesc în zone izolate.

Până în acest moment, peste 500 de ieșeni s-au înscris pentru consultații.

De asemenea, sunt zilnic 24 de persoane, angajate de Crucea Roșie dar și voluntari.

Se va asigura, de asemenea, transportul la unități medicale pentru persoane cu dizabilități sau pentru cei cu condiții severe, astfel încât toți cei care au cu adevărat nevoie să beneficieze de sprijin. Mai mult decât atât, se dorește ca fiecare persoană, indiferent de origine, statut socio-economic sau loc de rezidență, să beneficieze de servicii medicale de calitate. Scopul acestei acțiuni este cel de a contribui la reducerea inegalităților în domeniul sănătății și la crearea unui viitor sănătos pentru toți cetățenii.

Cum se pot face programări pentru consultații

Cei care vor să beneficieze de aceste consultații se pot prezenta în intervalul 09:00-17:00, de luni până vineri. Programările se pot face la numărul de telefon 0723358127.

Până la finalul proiectului, în luna august 2024, echipa Crucii Roșii Române va ajunge în județele Călărași, Constanța, Tulcea, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Brașov, Sibiu și Cluj.

În paralel cu cabinetele medicale mobile, Crucea Roșie Română a înființat centre de promovare a sănătății. Acestea oferă servicii medicale primare și asistență psihosocială, adresând nevoile complexe ale comunităților și contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a acestora. În centrele de promovare a sănătății, beneficiarii au acces atât la consultații medicale, cât și la consiliere psihologică sau activități psihosociale prin care se oferă un ajutor esențial pentru o stare generală de bine și de echilibru psihosocial la nivel individual. La nevoie, beneficiarii vor fi îndrumați în sistemul medical public și privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 decembrie 2024
11 decembrie 2024