Mozaic muzical

Care este starea de sănătate a lui Nicolae Botgros. Artistul a fost internat în urma cu o săptămână cu COVID-19

Publicat: 06 nov. 2020
Nicolae Botgros cu vioara in mana pe scena
Care este starea de sănătate a lui Nicolae Botgros la o săptămână după ce a fost internat în spital cu COVID-19.

Care este starea de sănătate a lui Nicolae Botgros la o săptămână după ce a fost internat în spital cu COVID-19. Dirijorul a fost transportat la Institutul de Medicină de Urgență din Chișinău. În urma infectării cu noul coronavirus, artistul a suferit complicații din primele zile în care boala a debutat.

Ministrul Sănătății din Republica Moldova a anunțat că acum dirijorul începe să își revină încetul cu încetul.

Care este starea de sănătate a lui Nicolae Botgros

Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății din Republica Moldova, a declarat că starea dirijorului este din ce în ce mai bună, iar Nicolae Botgros urmează să își revină în totalitate, cât de curând.

În acest moment artistul se află internat în spital sub atenta supraveghere a medicilor. Marele pericol în ceea ce privește sănătatea acestuia a dispărut.

Ministrul Sănătății a mai declarat că marele violinist are un tratament coordonat cu Spitalul Universitar din Paris care a confirmat că acesta este tratamentul corespunzător pentru ca maestrul să își revină complet.

Amanta l-a făcut tătic la 65 de ani

Starea de sănătate a lui Nicolae Botgros este una stabilă în accest moment. Viața privată a dirijorului a fost una extrem de zbuciumată.

Povestea de iubire dintre Nicolae Botgros și solista de muzică populară a început de pe vremea când Anișoara era căsătorită cu Dumitru Guşevatîi, instrumentist din Orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova. Fostul soț al al Anișoarei a scos la iveală faptul că cei doi au o relație de mulți ani.

Invitat la o emisiune televizată, dirijorul de muzică populară a oferit detalii despre relația amoroasă cu artista Anișoara Dabija, care i-a dăruit și o fiică, cu toate că Nicolae Botgros este însurat.

‘Nu mă deranjează nimic, dar lucrurile controlate și cele inventate nu sunt pe placul meu. Se vorbește că am divorțat de soție. Nu este adevărat. Soția mea este acasă, mă așteaptă. Pe 5 octombrie aniversăm 49 de ani de căsnicie.

Există o fetiță. M-am simțit exact cum eram la 25 de ani. Îi mulțumesc lui Dzeu. Am o fetiță Nicoleta, care crește cu ajutorul nostru și al lui Dzeu. Eu am fost un bărbat care a recunoscut fetița, este o ființă care nu se dă la o parte. Am trăit așa cum trăiește și toată lumea. Dacă am păcătuit, să mă ierte Dzeu. Să nu mă judece cei care nu cunosc adevărul’, a mărturisit dirijorul.

Cine este Nicolae Botgros

Nicolae Botgros are 67 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, într-o familie simpla de lăutari.

Tatăl său a fost lăutarul Dumitru Botgros. Nicolae și cei doi frați au învățat să cânte la câte un instrument, lui Nicolae revenindu-i toba.

La șapte ani s-a dus la Școala de muzică din Cahul. Împreună cu fratele său Vasile, s-a întors primăvara acasă, din lipsă de bani. Copiii cântau la nunți pentru a câștiga un ban. Câte puțin, Nicolae a lăsat toba în favoarea viorii.

Mai târziu, Nicolae Botgros a ajuns la Soroca, la Școala de iluminare culturală. Aici pentru prima dată a asistat la un concert al orchestrei „Lăutarii”.

Adauga un comentariu