Diete si regimuri

Carnea albă are aceleași efecte ca și carnea roșie asupra colesterolului

Publicat: 13 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Carnea albă are aceleași efecte ca și carnea roșie asupra colesterolului
Carnea roșie ar avea aceleași efecte ca și carnea albă asupra nivelului de colesterol din sânge, potrivit unui nou studiu american.

Carnea roșie ar avea aceleași efecte ca și carnea albă asupra nivelului de colesterol din sânge, potrivit unui nou studiu american. Alte proteine ​​decât carnea, cum ar fi legumele, produsele lactate și leguminoasele, au cele mai bune beneficii pentru colesterol.

O credință populară este că carnea roșie este mai dăunătoare sănătății decât carnea albă, de pasăre. Un studiu științific din California apărut în American Journal of Clinical Nutrition a recrutat 113 adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 21 și 65 de ani, pe care i-au împărțit în două grupuri: unul urma o dietă bogată în grăsimi saturate, a căror grăsime provenea în principal din produse lactate grase. Celălalt grup urma o dietă săracă în grăsimi saturate. În fiecare grup, participanții au raportat la fiecare 4 săptămâni despre sursa lor de proteine: carne slabă roșie (carne de vită, carne de porc), carne albă slabă (pui, curcan), proteine ​​vegetale (leguminoase, nuci, soia etc.). Carnea preparată, cârnații, mezelurile) și peștele au fost excluse din meniuri.

Concluzia studiului: carnea albă are aceleași efecte ca și carnea roșie asupra colesterolului

„Când am planificat acest studiu, ne-am așteptat ca carnea roșie să aibă un efect mai negativ asupra nivelului de colesterol din sânge decât carnea albă, dar am fost surprinși că acest lucru nu s-a intamplat. Efectele lor asupra colesterolului sunt aceleași atunci când nivelurile de grăsimi saturate sunt egale”, a comentat Ronald Krauss, director al cercetării aterosclerozei de la Spitalul de Copii din Oakland Research Institute (CHORI) din Oakland, California.

În mod surprinzător, totuși, proteinele vegetale s-au dovedit a fi cele mai sănătoase din punct de vedere al nivelului de colesterol din sânge, evitând în același timp carnea, fie ea roșie sau albă pentru a reduce nivelul colesterolului.

„Până acum, nu a existat o comparație completă a efectelor cărnii roșii, cărnii albe și proteinelor fără carne asupra colesterolului din sânge”, a spus Ronald Krauss.

„Alte proteine ​​decât carnea, cum ar fi legumele, produsele lactate și leguminoasele, au cele mai bune beneficii pentru colesterol”, a adăugat omul de știință, care, prin urmare, sfătuiește să se varieze sursele de proteine ​​pentru a limita daunele asupra colesterolului.

Adauga un comentariu