Dacă vrem să pregătim rapid un preparat savuros cu doar câteva ingrediente, putem face niște cartofi franțuzești la cuptor. Aceștia sunt moi la interior și rumeniți la exterior, iar dacă vrem să oferim un plus de savoare, putem să adăugăm pătrunjel proaspăt tocat și cașcaval ras. Iată rețeta pentru o gustare crocantă, gata în doar câteva minute.
Cartofi franțuzești la cuptor
Delicioșii cartofi franțuzești la cuptor sunt ideali de servit la orice masă și la orice ocazie. Aceștia se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Cartofii franțuzești făcuți la cuptor pot fi serviți simpli sau pot fi pregătiți ca garnitură alături de o friptură fragedă și aromată.
Dacă adăugăm câteva condimente inedite și pregătim un sos dulce-acrișor sau o salată asortată, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Pe lângă acest preparat culinar rapid, gustos și sățios, putem face și niște șnițele pufoase cu lapte și pesmet. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Pentru iubitorii de preparate sănătoase și sățioase, ideală este o porție de escalop de pui cu ciuperci.
Cartofii franțuzești la cuptor se face rapid, cu doar câteva ingrediente și condimente inedite. Dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Rețetele cu cartofi sunt diverse, spctaculoase și delicioase.
Rețeta cu care vei pregăti o gustare savuroasă
Pentru câteva porții de cartofi franțuzești la cuptor vom avea nevoie de 2 kg de cartofi, 1 ceapă, 2 cârnați tradiționali, 3 ouă, 1 lingură de ulei, sare, piper și 120 g de brânză rasă. Pentru sos vom folosi 180 ml de smântână, 150 ml de lapte, 1 lingură de muștar, 1 lingură de smântână, 1 ou, sare și piper după gust.
Se pun cartofii la fiert în apă cu sare, iar când suntt gata se scot și se lasă la scurs. Se curăță cartofii apoi se fărâmă cu o furculiță. După aceea se pun la fiert ouăle, se curăță și se taie în cubulețe mici. Cârnații se taie și ei în cubulețe apoi se prăjesc ușor în tigaie. Între timp vom pregăti și sosul pentru cartofi. Într-un bol se bate oul crud cu lapte, smântână, muștar și smântână. Se potrivește gustul cu sare și piper.
Se pregătește o tavă întinsă și se așază cartofii condimentați. Se adaugă peste cartofi cârnații și ouăle apoi se toarnă sosul. Se dă la cuptor până când cartofii capătă o crustă la exterior, iar la interior sunt moi și pufoși.
Cartofii franțuzești la cuptor sunt ideali de servit la orice masă, alături de o salată de legume și verdețuri. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Acest preparat merge de minune și cu o friptură fragedă și suculentă, gătită la cuptor în sos de vin. Cartofii franțuzești pot fi făcuți cu sos de smântână, cu mărar, cu sos de roșii și usturoi. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu o mâncare gustoasă, sănătoasă și sățioasă. Cartofii franțuzești pot fi serviți la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o gustare savuroasă.