Cancan

Cât a ajuns să coste o porție de 5 sarmale de post la un târg din Capitală 

Publicat: 20 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât a ajuns să coste o porție de 5 sarmale de post la un târg din Capitală 
Bucurestenii care vor sa manance o portie de sarmale de post trebuie sa scoata din buzunar 25 de lei

Primăvara s-a lăsat mult așteptată, însă acum românii se pot bucura din nou de plimbările în aer liber și de vizitele la târgurile gastronomice din București. Micii producători au scot la vânzare cele mai iubite mâncăruri, însă prețurile par să îi oprească pe gurmanzi șă-și satisfacă poftele.

De departe, vedetele din farfuria românilor sunt sarmalele. Fie că sunt cele clasice, ori cele de post, micii producători se orientează rapid. La un cunoscut târg culinar din București, meniul este variat pentru toate gusturile și buzunarele. De la borș de pește, grătare în stil american, pilaf, fasole, până la sarmale de post, bucureștenii au avut de unde alege.

Cât a ajuns să coste o porție de 5 sarmale de post la un târg din Capitală

Cei care au decis să țină postul Paștelui, cel mai aspru post din an, au scos din buzunar 25 de lei pentru o porție de 5 sarmale de post. O porție de borș de pește costă 20 de lei. Ceva mai ieftini sunt crapul şi păstrăvul pe grătar care costă 15 lei.

Pentru cei care nu țin post, grătarul în stil american a fost de departe cel mai căutat. Aroma ușor afumată a preparatelor i-a ademenit pe gurmanzi. De altfe, întreg procesul de preparare a cărnii este o adevărată artă.

”Căldura vine direct de aici. Este un pat deja pe care punem lemne şi dă acea aromă afumată, uşor afumată. O zi de gătit poate să dureze şi 20 de ore. Cu cât e mai mare bucata, cu atât durează mai mult”, a declarat un comerciant.

Românii sunt așteptați în număr cât mai mare la târgul sămbăta viitoare, atunci când va fi dezlegare la pește. Producătorii se așteaptă la un număr impresionant de vizitatori.

Cât costă cozonacul de Paște în 2023?

Cozonacul de Paște, în 2023, va avea același preț ca în anul precedent. Cofetarii și patiserii din Iași susțin că au crescut costurile de producție, însă păstrează prețurile la același nivel cu 2022. Acestea sunt cuprinse între 90 și 150 de lei pentru kilogramul de cozonac

„Păstrăm prețurile de anul trecut, chiar dacă toate costurile au crescut substanțial. Vrem să oferim posibilitatea tuturor clienților care se bucură de calitatea produselor. Folosim materii prime profesionale, de cea mai bună calitate. Produsele sunt făcute într-un laborator autorizat. Cozonacii sunt fără chimicale, frământați cu unt, cu ingrediente de calitate.

Nu recomand ca aceste produse care sunt sensibile să fie achiziționate de oriunde, pentru că văd că grupurile de pe Facebook abundă de astfel de produse, mai scumpe, care sunt făcute acasă, ci doar din locații autorizate. Noi suntem flexibili în privința compoziției, cantității. Costurile sunt de 90 de lei pentru kilogramul de pască cu ciocolată, smântână sau brânză, dar și cozonacul”, susține Gabriela Ilie, fondatorul cofetăriei „Bucate Alintate”.

Adauga un comentariu