Remedii naturiste

Entorsă: cum sa faci o cataplasmă de argila

Publicat: 19 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Entorsă cum sa faci o cataplasmă de argila
Cataplasmă de argila trateaza entorsele

Cataplasmă de argila trateaza entorsele? Pentru a ameliora o entorsă și edemul, bunicile noastre au folosit un truc simplu: o cataplasmă de argila.

Cataplasmă de argila trateaza entorsele

În caz de entorsă, proprietățile antiinflamatorii și sedative ale argilei o fac foarte eficientă împotriva durerii cauzate de alungirea ligamentelor. Aplicarea unei cataplasme oferă astfel o ameliorare de durată. Datorită proprietăților sale decongestionante, argila ajută la reducerea umflăturii și ajută la absorbția hematomului.

Acest noroi fin este rezultatul descompunerii rocilor sedimentare, proces care de-a lungul secolelor a făcut posibilă încărcarea materiei cu oligoelemente și minerale prețioase. Rezultat: eliberează fier, magneziu, calciu, potasiu, cupru și mai ales siliciu. Elemente care remineralizează zona din jurul articulației afectate.

Există diverse tipuri de argile (verde, roșie, alba, galbena), dar ceea ce le diferențiază depinde în principal de conținutul lor mineral. Astfel, argila montmorillonită verde este deosebit de potrivită pentru catapete, datorită bogăției sale în siliciu și magneziu, elemente care remineralizează tendoanele, ligamentele și articulațiile.

Reteta

Turnați trei linguri de argilă pudră într-un recipient. Adăugați apă ușor mineralizată. Se agită prin ajustarea proporțiilor de apă / argilă: compozitia trebuie să rămână groasa și maleabila, fără să se scurgă. Se lasă să stea 1 oră, timpul in care lutul va absobi apa.

Puneti pasta într-un strat destul de gros pe o cârpă de bumbac sau o fâșie de tifon, apoi aplicați cataplasma pe zona de tratat, lipiți-o de piele. Legați cu un bandaj fără a strânge prea mult zona pentru a nu opri circulația. Îndepărtați compresa imediat ce devine fierbinte (1 până la 2 ore). Repetați operațiunea de două sau de trei ori pe zi, până la dispariția edemului.

Adauga un comentariu