Diete si regimuri

Cate calorii sunt intr-un cartof dulce?

Publicat: 19 apr. 2021
cartofi dulci
Cartoful dulce este o sursă extraordinară de energizare și umplere cu carbohidrați complecși.

Cartoful dulce este o sursă extraordinară de energizare și umplere cu carbohidrați complecși. De aceea oamenii activi îi iubesc. Dar cartofii sunt în mod natural bogati in amidon, ceea ce te-ar putea face să te întrebi dacă sunt buni pentru tine, daca vrei sa slabesti. Cate calorii sunt intr-un cartof dulce?

Din fericire, cartofii dulci sunt un aliment sănătos. Dacă sunteți curioși de caloriile sale, aflati ca există 103 de calorii intr-un cartof dulce de dimensiuni medii, conform USDA. Dacă alegeti unul mare, veți obține 162 de calorii. În plus, acestia sunt încărcati cu substanțe nutritive.

Carbohidrați: 24 g
Grăsime: 0 g
Fibră: 4 g
Proteine: 2 g
Vitamina A: 157% din ADR pentru femei
Vitamina C: 30% din ADR pentru femei
Vitamina B6: 25% din DZR pentru femei
Potasiu: 12% din ADR pentru femei

Pe de altă parte, un cartof alb copt de aceeași dimensiune are aproape un număr identic de calorii (106), proteine ​​(2 g), carbohidrați (24 g) și grăsimi (0 g).

Diferența cheie dintre cele două tipuri (în afară de culoare) constă în nutrienți. Cartoful dulce are aproape de două ori mai multă fibră decât un cartof obișnuit. Acest lucru este important dacă doriți să slabiti, deoarece studiile au arătat că creșterea aportului de fibre din dieta (femeile ar trebui să țintească 25 g pe zi) poate ajuta in eforturile de slăbire. În plus, fibra vă ajută să vă mențineți satul și mulțumit – ceea ce vă face să aveți mai puține șanse de a servi gustări în timpul zilei.

Cartofii dulci au mai multă vitamina C decât omologii lor obișnuiți. Și spre deosebire de un cartof dulce, un cartof obișnuit nu are vitamina A – important pentru o vedere buna și o piele netedă.

Deci, practic, cartofii dulci sunt o alegere excelentă pentru sănătatea ta.

Adauga un comentariu