Sanatate

Câte măsele de minte avem: Este sau nu necesară extracția dinților „înțelepciunii”

Publicat: 15 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte măsele de minte avem Este sau nu necesară extracția dinților înțelepciunii
În cazul în care, simți o durerea în zona unde sunt poziționate aceste măsele trebuie să mergi să le extragi cât mai rapid

Multe persoane se întreabă câte măsele de minte avem și unde sunt acestea localizate. Măselele de minte sunt ultimele din șirul de măsele. De obicei, acestea erup și cresc complet până la vârsta de 18-25 de ani.

Măselele de minte sunt cei mai îndepărtați în fiecare cadran al cavității bucale. Din moment ce măselele de minte încep să erupă cauzează o durere foarte mare. De asemenea, recuperarea după extragerea acestora este una lungă și anevoioasă. Dacă te întrebi dacă există persoane care nu au deloc măsele de minte, să știi că da. Aceste cazuri sunt destul de rare însă totuși existente.

femeie care se tine de obraz din cauza durerii a maselei de minte
Măselele de minte sunt ultimile din șirul de măsele

Câte măsele de minte avem: Ce să faci dacă au erupt mai puțini molari

Majoritatea oamenilor au patru măsele de minte, însă există situații în care nu erup toți cei 4 molari. Mulți oameni pot avea doar trei, doi sau chiar unul. Aceste măsele practic sunt inutile în cavitatea bucală a unui om, chiar uneori pot provoca unele probleme. Din aceste motive, medicii stomatologi recomandă scoaterea lor.

Acestea, dacă stau o perioadă foarte lungă de timp, după ce erup, se strică. Aflându-se foarte în spate pe arcadă, periuța de dinți nu ajunge să le curețe suficient de bine de impurități și murdării. În cazul în care, simți o durerea în zona unde sunt poziționate aceste măsele trebuie să mergi să le extragi cât mai rapid. De asemenea, pentru dinții sensibili este recomandată de către specialiști și pasta de dinți pentru durerea de măsea.

grafica maseaua de minte a unei persoane care erupe necorespunzator
Din moment ce măselele de minte încep să erupă cauzează o durere foarte mare

În cazurile foarte grave, evitarea extracției la timp a acestor patru măsele de minte poate duce la compresia nervului, resorbția rădăcinii dintelui vecin dar și la dezvoltarea unor chisturi extrem de periculoase. Este bine să știi, că erupția măselelor de minte este foarte dureroasă. Disconfortul creat este unul mult mai accentuat decât în cazul celorlalți dinți sau măsele.

Câte măsele de minte trebuie să avem: Este sau nu necesară extragerea lor

În cazul în care ai trecut peste perioada în care erupția măselelor ar fi trebuit să aibă loc, însă nu au crescut toate cele patru, trebuie să consulți un doctor. De obicei, o persoană trebuie să aibă patru măsele de minte, atunci când ai mai puține trebuie să identifici împreună cu un specialist din ce cauză acestea întârzie să apară sau dacă vor mai apărea.

De asemenea, trebuie să urmărești cu mare atenție atunci când o măsea erupe. Există cazuri în care, o măsea de minte poate erupe într-un unghi anormal. Trebuie să mergi la un control la un stomatolog pentru a observa dacă dintele de înțelepciune în momentul erupției nu apasă pe al doilea molar.

persoana aflata la stomatolog care urmeaza sa aiba o interventie
Majoritatea oamenilor au patru măsele de minte

Sunt foarte multe situații în care măseaua de minte poate rămâne parțial eruptă. De cele mai multe ori, acestea se extrag printr-o operație deoarece formând un „buzunar” în gingie poate provoca o infecție sau o carie dentară.

În cazul în care te întrebi câte măsele de minte avem pentru a ști dacă le poți extrage pe toate în același timp, trebuie să știi că acest proces este unul foarte dureros. De obicei, stomatologii recomandă extragerea măselelor de minte pe rând. Însă, unii pacienți doresc să-i extragă pe toți la o singură vizită pentru a nu repeta de 4 ori recuperare. În acest caz trebuie să cereți părerea unui specialist pentru a nu risca să produceți un șoc organismului.

femeie care se tine de obraz din cauza durerii provocate de maseaua de minte
Există situații în care măseaua de minte poate rămâne parțial eruptă
Adauga un comentariu