Terapii alternative

Câte minute de sport trebuie să faci pe zi pentru a fi sănătos?

Publicat: 10 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte minute de sport trebuie să faci pe zi pentru a fi sănătos
câteva minute pe zi ar fi suficiente pentru a simți beneficiile

Nu trebuie să faceți mișcare ore întregi în fiecare zi pentru a fi sănătos. Potrivit unui studiu recent, câteva minute pe zi ar fi suficiente pentru a simți beneficiile. Aflați câte minute de sport trebuie să faci pe zi pentru a fi sănătos!

În aceste perioade de izolare, era dificil să te miști, să faci sport, să fii activ. Mulți dintre noi au adoptat un stil de viață sedentar deoarece se mișcă mai puțin decât de obicei. Munca de acasa a crescut, de asemenea, riscurile asociate cu un stil de viață sedentar și lipsa activității fizice.

Cu toate acestea, este esențial, mai ales în perioade de izolare, să practici activitatea fizică, deoarece este o modalitate excelentă de a te proteja împotriva patologiilor precum hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și, de asemenea, ajută împotriva anumitor tipuri de cancer, în special a sânului și a colonului.

Câte minute de sport trebuie să faci pe zi pentru a fi sănătos?

A face sport nu înseamnă neapărat antrenament de câteva ore. Potrivit unui studiu publicat în British Journal of Sport Medicine, ar fi nevoie de aproximativ 30 până la 40 de minute de sport pe zi pentru a rămâne sănătos. Această durată ar putea compensa impactul negativ al unui stil de viață sedentar.

Pentru a ajunge la această concluzie, echipa de cercetare a analizat rezultatele a nouă studii, pe baza datelor de la 44.370 de persoane din patru țări diferite. Au fost urmărite timp de 4 până la 14 ani și au purtat obiecte conectate pentru a-și măsura activitatea fizică.

Analiza a constatat că persoanele care au participat la activitate fizică au mai puține șanse să moară prematur decât persoanele cu un stil de viață mai sedentar.

„Riscul de deces a crescut odată cu niveluri mai scăzute de activitate fizică de intensitate moderată până la susținută și o perioadă mai lungă de inactivitate”, se citeaza în studiu.

Care sunt recomandările OMS?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), adulții cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani ar trebui să practice o activitate de rezistență de intensitate moderată în timpul săptămânii timp de cel puțin 2,5 ore sau cel puțin 75 de minute pe săptămână de activitate intensă pentru a fi sănătosi. Această durată săptămânală este, de asemenea, si cea recomandată persoanelor în vârstă. Copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani trebuie să acumuleze cel puțin 60 de minute de activitate fizică moderată până la intensă pe zi.

Adauga un comentariu