National

Câți bani va trebui să scoată din buzunar Nicușor Dan, primarul Capitalei, pentru că nu vrea să se vaccineze anti-Covid-19

Publicat: 05 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câți bani va trebui să scoată din buzunar Nicușor Dan primarul Capitalei pentru că nu vrea să se vaccineze anti-Covid-19

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan va cheltui mai mulți bani pe teste PCR sau antigen ca să poată merge în diferite locuri, pentru că nu este vaccinat anti-COVID-19.

Pentru a intra astăzi, 5 noiembrie 2021, la Ministerul Transporturilor, edilul s-a prezentat cu un certificat verde pe baza unui test PCR negativ

Primarul Capitale va da mai mulți bani din buzunar pentru teste Covid-19

Din cauza obligativității de a prezenta certificat verde pentru a intra în instituții, Nicușor Dan va trebui să plătească de fiecare dată pentru un test fie PCR, fie antigen, având în vedere că nu este imunizat împotriva noului coronavirus. Prețul la care poate ajunge în momentul de față un test PCR este de 150 de lei, în timp ce unul antigen de este 60 de lei.

Acesta a recunoscut în cadrul unei conferințe de presă faptul că nu este vaccinat anti-COVID-19, motivând că are contraindicație de la medic. De asemenea, el a mai declarat că a fost infectat cu COVID-19 în primăvara acestui an, deși inițial a negat aceste informații. Întrebat dacă va face vaccinul, acesta a răspuns că va anunța el.

Întâlnirea dintre Nicușor Dan și Florin Cîțu a fost anulată. Primarul nu avea certificat verde

Ieri, 4 noiembrie 2021, primarului Nicușor Dan i s-a refuzat accesul în clădirea Guvernului, acolo unde trebuia să se întâlnească inițial cu premierul interimar Florin Cîțu, pentru a dezbate problema achiziției ELCEN. Motivul pentru care acesta nu putea intra în Guvern a fost pentru că nu avea certificat verde.

Cu toate astea, întrebat de presă dacă nu a putut intra pentru că nu avea vaccin, acesta a negat informațiile precizând alte motive.

„Nu am în momentul acesta, dar nu acesta este motivul pentru care am venit aici”, a spus, joi, edilul Nicuşor Dan.

Dr. Vasile Rădulescu, despre impunerea certificatului verde

Joi, 4 noiembrie 2021, un medic din Capitală a făcut mai multe declarații dure la adresa conducerii. Dr. Vasile Rădulescu din Bucureşti a a declarat faptul că prin impunerea certificatului verde în regim obligatoriu în orice activitate, numărul vaccinaților ar fi fost mult mai mare.  Acesta specifică faptul că s-ar fi atins ușor pragul de 300.000 de oameni vaccinaţi anti-Covid-19 pe zi. Mai mult dcât atât, medicul cardiolog a mai precizat că în acest fel, problema pandemiei ar fi fost rezolvată exact ”într-o lună”.

Medicul a făcut remarci dure la adresa liderilor, spunând că România este ca o ţară cu ”conducători de doi lei”, care, nu țin cont de faptul că în contectul actual, unde săptămânal nu mai puțin de 33.000 de oameni mor din cauza COVID-19, lăsând lucrurile așa, fără a se lua hotărâri ferme chiar și cu riscul pierderii popularității dar ajutând țara.

”Când ai o situaţie care-ţi pune în pericol toţi locuitorii ţării, omorându-ţi 3.000 pe săptămână, adică fix cât un sat, iar tu o dai cotită în jocuri politice, în evitarea elegantă a unei discriminări închipuite, în salivarea după veşnicul ciolan, în menţinerea scaunului cald, fără să iei prompt nişte măsuri care să-ţi protejeze locuitorii, chit că-i vei deranja pe unii care oricum ar merita un duş rece cu furtunul la pielea goală, în piaţa publică, asta înseamnă ţară cu nişte conducători de doi lei”, a scris, joi seară, pe Facebook, medicul Vasile Rădulescu.

Adauga un comentariu