Actualitate

Premierul interimar Florin Cîțu are întâlnire la Guvern cu Nicușor Dan pe tema achiziției ELCEN. Primarul general al Capitalei: „Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă”

Publicat: 04 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul interimar Florin Cîțu are întâlnire la Guvern cu Nicușor Dan pe tema achiziției ELCEN. Primarul general al Capitalei Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, ar putea rămâne fără funcție

Astăzi, 4 noiembrie, premierul interimar Florin Cîțu are o întâlnire cu Nicușor Dan la Palatul Victoria pentru o discuție pe tema achiziției ELCEN și găsirea de soluții pentru problema termoficării din București.

Această ședință a fost stabilită în urma unei alte întâlniri care a avut loc tot între premierul interimar și edilul general luni, 1 noiembrie 2021, privind sprijinul guvernamental acordat pentru sistemele de termoficare.

Florin Cîțu și Nicușor Dan au întâlnire la Guvern pe tema achiziției ELCEN

După ședința de la începutul săptămânii pe tema problemei de termoficare din București, astăzi, Florin Cîțu și edilul general se vor întâlni pentru a discuta achiziția de electrocentrale. În urma discuțiilor purtate luni, s-a avut în vedere găsirea de soluții pe termen lung în ceea ce privește sistemul de termoficare al Bucureștiului.

Nicușor Dan susține faptul că are speranță ca în urma acestor întâlniri, se vor găsi soluții la care să se implice atât Guvernul cât și Primăria Capitalei, astfel ca, bucureștenii să nu fie atât de afectați de creșterea prețurilor la energie.

„Din discuţie a rezultat clar că sunt probleme şi provocări la nivel naţional, comune tuturor municipiilor şi că soluţiile pot veni doar prin colaborarea dintre administraţiile locale şi Guvernul României. Punctual pentru Bucureşti, am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit că va avea loc o discuţie separată cu premierul Florin Cîţu, în această săptămână. Voi merge la această discuţie după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Termoenergetica şi cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan, declarații despre mărirea subvenției la termoficare

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a declarat faptul că oferă asigurări bucureștenilor că în această iarnă Primăria Capitalei va achita integral subvenţia de aproximativ 950 milioane lei. De asemenea, acesta a explicat că în anii anteriori, PMB achita circa 500-600 de milioane de lei din subvenţie.

„Este primul an în care Primăria chiar plăteşte subvenţia asta”, a declarat acesta.4

Directorul Termoenergetica oferă soluții bucureștenilor pentru această iarnă

Într-o declarație făcută de Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica, în data de 19 octombrie 2021, acesta le recomanda bucureştilor ca soluție pentru problema căldurii, să-și achiziționeze un calorifer electric şi un bolier electric. Acesta declară faptul că știe că mai mulți cetățeni se confruntă cu frigul din cauza avariilor și că nu au nici apă caldă să se spele.

„Avariile pot apărea oriunde. Am avut săptămâna trecută câteva zile în care nu am avut apă caldă şi căldură.Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei, pentru momentele când există avarii. Da, eu mi-am pus un boiler electric din cauza acestor avarii”, a spus directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu, marţi, la Antena 3.

Adauga un comentariu