Boli si tratamente

Cauzele furnicaturilor in maini si picioare. Vezi si cateva remedii naturiste

Publicat: 21 dec. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cauzele furnicaturilor in maini si picioare. Vezi si cateva remedii naturiste
7

Furnicaturile in maini si picioare sunt cu siguranta o senzatie foarte neplacuta. Atunci cand bratele, mainile sau picioarele ne amortesc, de multe ori chiar intram in panica pana cand aceasta senzatie trece si revenim la normal.
Amorteala si furnicaturile pot afecta orice parte corpului, dar majoritatea persoanelor constanta ca bratele, picioarele, mainile si degetele sunt zonele cele mai afectate de aceste senzatii atat de neplacute. Iata cateva dinte cele mai comune cauze ale amortelii si furnicaturilor:

1. Mentinerea aceleiasi pozitii pentru o perioada lunga de timp (nu are importanta daca esti in picioare sau stai jos).
2. Lezarea unui nerv (daca iti lezezi un nerv din gat, o sa resimti furnicaturi in maini si brate, iar daca iti lezezi un nerv din regiunea lombara, aceste senzatii iti vor afecta picioarele).
3. O presiune exercitata la nivelul nervilor spinali sau periferici.
4. Infectiile cu herpesul zoster.
5. Intreruperea fluxului sanguin din cauza unei inflamatii la nivelul vaselor de sange, a aterosclerozei sau a unui cheag de sange.
6. Un dezechilibru al nivelului de potasiu, calciu sau sodiu.

Ai furnicaturi? Iata ce boli ai putea avea!

7. Deficienta de vitamina B12.
8. Anumite medicamente.
9. Leziuni ale nervilor cauzate de consumul excesiv de alcool, fumat sau expunerea la plumb.
10. Radioterapia.
11. Intepaturile de insecte sau muscaturile de animale.
12. O alergie la crustacee.
13. Sindromul de tunel carpian.
14. Diabetul, hipotiroidismul, accidentele vasculare cerebrale.

Din ce cauza ne amorteste limba

Remedii naturiste pentru furnicaturi
1. Apa
Este unul din cele mai bune leacuri naturale pentru a-ti dezmorti picioarele si mainile. inmoaie regiunea afectata intr-un castron de apa rece timp de aproximativ 10 minute (sau pana cand furnicaturile dispar).

2. Miscarea
Multe persoane pur si simplu isi misca degetele, picioarele sau orice alta parte a corpului lor ce este amortita pana cand scapa de furnicaturi. O varianta buna este sa te misti prin camera (s-ar putea sa trebuiasca sa stai pe loc timp de cateva minute daca resimti spasme intr-un dintre picioarele). De ce nu incerci si tu?
Mersul pe jos alunga furnicaturile din picioare!

3. Stai pe varfuri!
Acest remediu este foarte util daca ti-au amortit picioarele. Prefa-te ca esti dansator si ridica-te pe varfurile degetelor picioarelor tale, iar apoi revin-o la o pozitie normala. Repeta acest exercitiu de zece ori pentru a-ti stimula circulatia sangvina la nivelul extremitatilor inferioare.
Daca picioarele iti amortesc foarte des, atunci te sfatuim sa practici acest exercitiu in fiecare noapte inainte de culcare, astfel incat sa nu te trezesti a doua zi cu furnicaturi in picioare.

4. Alimenta bogate in fier
Furnicaturile pe care le resimti in maini si picioare ar putea fi cauzate de o deficienta de fier. Daca te afli in aceasta situatie, nu trebuie decat sa incluzi mai multa linte si sfecla in dieta ta zilnica, iar furnicaturile te vor deranja din ce in ce mai rar.
Alte alimente recomandate daca ai o deficienta de fier sunt ouale, laptele, nucile, mazarea, fasolea si legumele verzi cum ar fi spanacul si mangoldul.

5. Compresa cu ardei iute
Acest remediu iti va alunga imediat furnicaturile. Vei avea nevoie de 12 ardei iuti, pe care va trebui sa-i fierbi si sa-i infasori intr-o carpa. Aplica aceasta compresa pe regiunea afectata si lasa caldura sa sa-ti amelioreze durerea si disconfortul.
Daca ai furnicaturi in maini sau picioare foarte des, asigura-te ca ai mereu la indemana cativa ardei iuti ca sa-ti poti prepara acest remediu.

Alte masuri pentru combaterea furnicaturilor in maini si picioare
– Evita anumite alimente si bauturi!
Te sfatuim sa nu consumi la cina cafea sau alcool si sa eviti alimentele incarcate cu grasimi.

– Adopta un stil de viata mai sanatos!
Renunta la fumat, apuca-te de inot, practica yoga pentru a-ti reduce nivelul de stres, misca-te si poarta haine largi ce faciliteaza circulatia sangelui.
De asemenea, nu sari peste prima masa a zilei. Furnicaturile pot fi invinse cu un mic dejun sanatos

– Schimba-ti postura si apeleaza la masaj
Atunci cand furnicaturile incep sa te deranjeze, incearca sa-ti masezi regiunea afectata. Inainte de culcare, poti incerca sa-ti masezi regiunile ce tind sa fie amortite cand te trezesti dimineata pentru a preveni aceasta problema.
Un alt truc ce te-ar putea ajuta este nu mentii aceeasi pozitie pentru o perioada prea lunga de timp. De pilda, daca ai stat mult jos, atunci ridica-te in picioare si viceversa. in plus, daca picioarele sau bratele tind sa-ti amorteasca in timp ce dormi, incearca sa ridici regiunile cele mai afectate cu ajutorul unor perne.

– Pastreaza-ti picioarele uscate si alege o incaltaminte confortabila!
Ideal ar fi sa porti numai sosete de bumbac sau lana, acestea absorbind umezeala si astfel prevenind furnicaturile. Schimba-ti sosetele de trei ori pe zi (adica o data la fiecare opt ore).
Incaltarile pe care le porti ar trebui sa fie confortabile, facute din piele sau tesatura, cu tocuri nu foarte inalte si talpi de calitate. Asigura-te ca acestea iti ofera un sprijin adecvat picioarelor si, daca e nevoie, insereaza un brant suplimentar in interiorul incaltarilor respective.

– Exercitii simple
Cum ajungi acasa de la serviciu, in mod special daca picioarele iti sunt amortite sau simti furnicaturi, descalta-te, da-ti jos sosetele si stai cu spatele la perete. Apasa peretele cu palmele si indoaie-ti usor genunchii.
Daca esti la serviciu si simti ca ai furnicaturi in maini, strange cat de tare poti o minge de cauciuc cu fiecare mana in parte. in cazul in care simti furnicaturi in picioare, poti efectua un exercitiu asemanator, pur si simplu calcand bila de cauciuc cu talpile picioarelor tale.

Adauga un comentariu