Local

Caz șocant, la Iași! Polițist ieșean, acuzat de crimă! Victima, fosta nevastă a agentului, a fost „tocată” în bătaie și n-a avut nicio șansă – GALERIE FOTO

Publicat: 09 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caz șocant la Iași Polițist ieșean acuzat de crimă Victima fosta nevastă a agentului a fost tocată în bătaie și n-a avut nicio șansă - GALERIE FOTO
Un fost agent al Poliției de Frontieră a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni, fiind acuzat că și-a ucis fosta soție

Un fost polițist din Iași va fi nevoit să dea explicații în instanță, după o faptă abominabilă. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis ieri în judecată pe Iorgu Acsinte, sub acuzația de omor. Anchetatorii ieșeni susțin că fostul agent al Poliției de Frontieră și-ar fi bătut fosta nevastă fără nicio urmă de milă

Caz șocant, petrecut în județul Iași! Un fost agent de Poliție de Frontieră ieșean este acuzat de crimă! Victima a fost „tocată” în bătaie și n-a avut nicio șansă, potrivit anchetatorilor. Astfel, ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Iorgu Acsinte, sub acuzația de omor.
Anchetatorii ieșeni susțin că fostul agent al Poliției de Frontieră și-ar fi bătut fosta nevastă fără nicio urmă de milă. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Polițistul ieșean Iorgu Acsinte, acuzat că și-a ucis în bătaie fosta nevastă

Fostul polițist de frontieră Iorgu Acsinte a intrat în atenția anchetatorilor în urmă cu câteva săptămâni, pe motiv că și-a omorât fosta soție. Asta a spus în fața anchetatorilor, când a fost luat la întrebări. Oamenii legii au constatat că victima a fost „tocată” în bătaie și a murit din cauza unei hemoragii interne. Ciudat este faptul că aceasta murise cu cel puțin 24 de ore înainte ca Iorgu Acsinte să sune la 112 și să anunțe că a găsit-o decedată.

Oamenii legii au adăugat că cei doi aveau conflicte de foarte mult timp. Vecinii o vedeau vânătă pe femeie, iar aceasta ar fi depus și câteva plângeri împotriva lui Iorgu Acsinte, dar le-ar fi retras ulterior. Din câte se pare, el voia să fie lăsat în pace, dar ea tot încerca să îl țină aproape. Anchetatorii au mai susținut că, în momentul comiterii crimei, Iorgu Acsinte ar fi lovit victima cu pumnii, cu picioarele și cu obiecte contondente. Din câte se pare, în urma loviturilor, femeia a căzut pe podea și acolo a rămas.

Luni, 16 august 2021, Iorgu Acsinte, un fost polițist de frontieră din Iași, a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor, spunând că și-a găsit fosta soție moartă în casă. Imediat, la fața locului au ajuns polițiștii de la Investigații Criminale și un procuror. După ore întregi de cercetări la fața locului, Iorgu Acsinte, fostul soț al femeii găsite moartă, a fost luat la audieri. Pe cât pare de simplă povestea, pe atât este de complicată. Iorgu a spus că a găsit-o pe femeie decedată în locuința din comuna Prisăcani. El le-a spus polițiștilor că aceasta obișnuia să bea și că ar fi avut în trecut tentative de suicid.

Povestea s-a schimbat în timpul audierilor

Deși Iorgu Acsinte a încercat să le spună anchetatorilor că moartea soției sale a survenit probabil în urma consumului de alcool, lucrurile nu au stat chiar așa. Anchetatorii au aflat că ieșeanul ar fi mers să le dea mâncare unor câini pe care îi avea la casa în care fosta sa soție locuia. Duminică, 15 august 2021, din casa în care s-a petrecut tragedia s-ar fi auzit ceartă.

După cercetările efectuate la fața locului, trupul neînsuflețit al femeii a fost ridicat și transportat la Institutul de Medicină Legală Iași pentru efectuarea necropsiei. Specialiștii au stabilit că femeia a fost bătută zdravăn și avea chiar și o ruptură de ficat. Trebuie precizat că familia Acsinte era una dintre cele mai apreciate. Cei doi soți au adus pe lume doi băieți, care, acum, sunt, la rândul lor, polițiști de frontieră. Vestea morții femeii a căzut ca un trăsnet peste întreaga comunitate. Nimeni nu se aștepta la așa ceva.

Adauga un comentariu