Titlurile zilei

Filmul din casa groazei! Fostul polițist de frontieră Iorgu Acsinte și-a bătut soția până a omorât-o și a abandonat-o o zi și o noapte. În tot acest timp și-a scris scenariul ce ar fi trebuit să-l scape de pușcărie

Publicat: 19 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Filmul din casa groazei Fostul polițist de frontieră Iorgu Acsinte și-a bătut soția până a omorât-o și a abandonat-o o zi și o noapte. În tot acest timp și-a scris scenariul ce ar fi trebuit să-l scape de pușcărie
Iorgu și Maria Macsim, alături de polițiști și procurori, la locuința lor din Prisăcani

Încep să apară detalii halucinante din ancheta morții femeii ucise de către un fost polițist de frontieră. Deși inițial a negat că și-a ucis fosta soție, Iorgu Acsinte a recunoscut într-un final tot. În urma cercetărilor efectuate de către organele de anchetă, se pare că Iorgu Acsinte și-a „tocat” în bătaie fosta soție și a lăsat-o moartă în casă mai bine de 24 de ore. Ulterior, și-a făcut curaj și a sunat la 112

Fostul polițist de frontieră Iorgu Acsinte și-a omorât soția. Asta a spus în fața anchetatorilor, când a fost luat la întrebări. Reporterii „BZI” au discutat cu mai mulți anchetatori implicați în anchetă și au aflat că Maria Acsinte a fost „tocată” în bătaie și a murit din cauza unei hemoragii interne. Ciudat este faptul că aceasta murise cu cel puțin 24 de ore înainte ca Iorgu să sune la 112 și să anunțe că a găsit-o moartă. Este posibil ca în tot acest timp, fostul polițist de frontieră să fi încercat să-și ascundă urmele.

„Pe ea o bătea destul de des. Vecinii o vedeau vânătă, a depus și vreo trei plângeri la Poliție împotriva lui, dar pe toate le-a retras. El voia să fie lăsat în pace, dar ea tot încerca să îl țină aproape. O bătea să scape de ea”, a precizat o sursă apropiată anchetei.

Când a omorât-o, Iorgu Acsinte a lovit-o cu pumnii, cu picioarele și cu obiecte contondente. Din câte se pare, în urma loviturilor, femeia a căzut pe podea și acolo a rămas.

Cum a ieșit la iveală crima

Luni, 16.08.2021, Iorgu Acsinte, un fost polițist de frontieră din Iași, a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor spunând că și-a găsit fosta soție moartă în casă. Imediat la fața locului au ajuns polițiștii de la Investigații Criminale, un procuror și chiar adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, comisarul-șef Mihai Svalja. După ore întregi de cercetări la fața locului, Iorgu Acsinte, fostul soț al femeii găsite moartă, a fost luat la audieri. Pe cât pare de simplă povestea, pe atât este de complicată. Iorgu a spus că a găsit-o pe femeie decedată în locuința din comuna Prisăcani. El le-a spus polițiștilor că aceasta obișnuia să bea și că ar fi avut în trecut tentative de suicid.

Deși Iorgu Acsinte a încercat să le spună anchetatorilor că moartea soției sale a survenit probabil în urma consumului de alcool, lucrurile nu au stat chiar așa. Reporterii „BZI” au fost la fața locului și au discutat cu mai multe persoane. Iorgu ar fi mers să dea mâncare unor câini pe care îi avea la casa în care fosta sa soție locuia. Există voci la Prisăcani care spun că, duminică, 15.08.2021, din casa în care s-a petrecut tragedia s-ar fi auzit ceartă. Această variantă nu a fost confirmată însă de niciun organ de anchetă. Despre Iorgu Acsinte, lumea din Prisăcani are păreri împărțite. În timp ce unii spun că este un om extrem de echilibrat și un bun gospodar, alții spun că este un om dur și că în trecut ar fi fost agresiv cu soția sa. Desigur, aceste afirmații nu pot fi luate în considerare prea mult de anchetatori.

Zdrobită în bataie și abandonată în casă

Luni seară, trupul neînsuflețit al femeii a fost ridicat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru efectuarea necropsiei. Ulterior a fost efectuată necropsia și s-a stabilit că femeia a fost bătută zdravăn și avea chiar și o ruptură de ficat. Trebuie precizat că familia Acsinte din Prisăcani era una dintre cele mai apreciate. Cei doi soți au adus pe lume doi băieți, care acum sunt la rândul lor polițiști de frontieră. Vestea morții femeii a căzut ca un trăsnet peste întreaga comunitate. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. În timp ce Iorgu Acsinte se află în spatele gratiilor, Maria Acsinte va fi condusă pe ultimul drum, cel mai probabil la Prisăcani. Reporterii „BZI” vă vor ține la curent cu întreaga anchetă.

Adauga un comentariu