Titlurile zilei

Cazul țeparilor de la Bismobil Kitchen din Iași a ajuns la polițiști! Peste 100 de plângeri au fost depuse. Basarabenii au băgat firmele în insolvență

Publicat: 20 ian. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Cazul țeparilor de la Bismobil Kitchen din Iași a ajuns la polițiști Peste 100 de plângeri au fost depuse. Basarabenii au băgat firmele în insolvență
Peste 100 de ieșeni s-au dus la poliție să reclame firma Bismobil Kitchen

Peste 100 de plângeri au ajuns la poliție în cazul dosarului de înșelăciune în care sunt implicați afaceriștii basarabeni de la Bismobil Kitchen. S-au încasat sume importante, mobila nu a fost livrată, nici sumele achitate. La nivel național, țeapa a căpătat o dimensiune mult mai mare

Autoritățile din Iași au început să investigheze situația de la firma Bismobil Kitchen, cu sediul social în municipiu. Asta, după ce, la nivel național, sute de clienți au fost păcăliți de Andriana Brașoveanu și Mihail Șaran, afaceriști din Republica Moldova. Cei doi promiteau că livrează mobilă de bucătărie, care costa cel puțin 6.000 de euro, dar sute de clienți nu au mai primit comenzile, iar banii nu au mai fost returnați.

Majoritatea clienților au fost păcăliți să achite integral, în avans. Mulți dintre ei au încercat să contacteze reprezentanții firmelor, dar aceștia veneau cu promisiuni, invocând tot felul de motive. La Iași, până în prezent au fost depuse, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), nu mai puțin de 111 reclamații. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat și cazul unei familii din Târgu Mureș, ce a fost nemulțumită de relația contractuală cu firmele basarabenilor înregistrate la Iași.

Cazul țeparilor de la Bismobil Kitchen din Iași a ajuns la anchetatori

Reclamațiile de la CJPC au fost redirecționate către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. La o medie de 6.000 de euro pentru un corp de mobil de bucătărie, numai la Iași, prejudiciul depășește 600.000 de euro. Sunt începute cercetări legate de comiterea infracțiunii de înșelăciune. Dimensiunea înșelăciunii a fost descoperită la finalul anului 2022.

Pe rețelele de socializare a fost înființat grupul „Înșelați de Bismobil Kitchen”, unde s-au înscris nu mai puțin de 1.600 de persoane din toată țara, care au avut relații contractuale cu basarabenii și au fost escrocați. Avocatul clujean Bogdan Blaj a încheiat zeci de contracte pentru un proces colectiv ce va fi intentat afaceriștilor basarabeni. În acest moment, toate magazinele din țară au fost închise. Avocatul a precizat pentru BZI că va depune sesizare și la DIICOT, prejudiciul depășind nivelul sumei de 500.000 de euro. În realitate, prejudiciul este mult mai mare.

De când a fost declanșat scandalul, reprezentanții de la Bismobil Kitchen au transmis tot felul de mesaje prin care au încercat să liniștească spiritele, dar fără să ofere o soluție concretă. La un moment dat, chiar și firmele de mobilă din Iași au fost țepuite de afaceriștii basarabeni.

Basarabenii au cerut insolvența la Iași

Țepele au fost trase prin intermediul următoarelor societăți controlate de Mihail Șaran și Andriana Brașoveanu: Bismobil Kitchen SRL, Terralogic Services SRL, Anton Partner BK SRL, LSS Partner BK SRL, Stas Partner BK SRL, Expert Finstandard SRL, Green GV Partner BK SRL, Grigo Partner BK SRL, Mora Partner BK SRL, Boris Partner BK SRL, Sergiu Partner BK SRL, Martea Partner BK SRL, Brand Partner BK SRL, Arta Partner BK SRL, Four Partner BK SRL, Artur Partner BK SRL, House Partner BK SRL, Ghe Ca Partner BK SRL, Tagu Partner BK SRL, Style Partner BK SRL, Castle Partner BK SRL, Vegri Partner BK SRL, Stanislav Partner BK SRL, Gava Partner BK SRL, Kitchen Studio BK SRL, Tomsa Partner BK SRL, HV Partner BK SRL, Mobil Partner BK SRL, Tudor Partner BK SRL, Bacala Partner BK SRL, EM&Co Partner BK SRL, Dobri Partner BK SRL. Toate firmele au sediul social în Iași. Spre exemplu, societatea Bismobil Kitchen ar urma să intre în insolvență, cererea fiind depusă la Tribunalul Iași pe data de 12.01.2023. Primul termen de judecată este programat pentru astăzi, 20.01.2023.

Cazul țeparilor de la Bismobil Kitchen din Iași a ajuns la polițiști, dar rămâne de văzut dacă prejudiciile vor fi recuperate.

Comentarii
Adauga un comentariu