Magazin

Ce diferenta este intre laptele de soia, cel de migdale, de cocos si de orez

Publicat: 20 dec. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce diferenta este intre laptele de soia cel de migdale de cocos si de orez
1

Daca tii cura de slabit sau in cazul in care ai intoleranta la lactoza, esti diabetic sau cardiac, este indicat sa renunti la alimentele bogate in grasimi, precum laptele de vaca, si sa optezi pentru un lapte vegetal.

Lapte de migdale

Laptele de migdale este o alegere ideala pentru cei care au probleme cu inima. Cel neindulcit este potrivit si pentru persoanele diagnosticate cu diabet zaharat. O cana cu lapte de migdale ofera 30-40 de calorii, motiv pentru care este indicat si in curele de slabire. Acest tip de lapte nu contine colesterol si nici grasimi saturate, dar aduce un plus de acizi grasi polinesaturati, care scad nivelul de colesterol rau si reduc inflamatiile.

Reteta de casa

Daca nu vrei sa cumperi lapte de migdale, il poti face din 150 g migdale. Le pui intr-un vas, peste ele adaugi apa cat sa le acoperi si lasi peste noapte. Scurgi apa. Migdalele strecurate le pui la blender, impreuna cu 750 ml apa proaspata. Amesteci in blender 2 minute. La final, treci laptele printr-un tifon si storci bine. Laptele il pastrezi la frigider, dar nu mai mult de 3 zile.

Lapte de soia

Laptele de soia nu are colesterol sau grasimi saturate. O cana de lichid iti aduce un aport de 80 de calorii si numai 2 g de grasime. Bea 2-3 pahare de lapte pe zi – asta iti reduce riscul de boli de inima si impiedica agravarea celor existente. Efectul benefic se datoreaza nu doar proteinelor, ci si grasimilor polinesaturate, mineralelor, vitaminelor si fibrelor pe care le contine acest aliment.

Lapte de ovaz

Lipsit de lactoza, grasimi, colesterol, laptele de ovaz protejeaza sistemul circulator si previne bolile cardiovasculare, deoarece scade nivelul de colesterol rau. Este recomandat si in afectiunile digestive, intrucat calmeaza spasmele intestinale si are rol laxativ. Pentru a-l prepara, ai nevoie de o jumatate de cana de fulgi de ovaz peste care pui apa cat sa acopere totul. Lasi la inmuiat peste noapte sau cel putin o ora, apoi treci ovazul scurs intr-un blender, adaugi o cana si jumatate de apa si mixezi. Indulcesti cu miere, daca doresti si mai pui apa, in caz ca laptele obtinut este prea gros.

Lapte de cocos

Din miezul de nuca de cocos se obtine lapte de cocos. Se rade si se stoarce foarte bine. Este un tip de lapte bogat in calciu, magneziu, fier, vitamina C si vitamine din complexul B. Baut zilnic, in locul laptelui de vaca sau de capra, reduce pofta de mancare si nu creste foarte mult aportul caloric zilnic, de aceea este potrivit mai ales in timpul curei de slabire. La debutul sezonului rece, este un aliment cu efect de sporire a imunitatii, antiinflamator si de prevenire a infectiilor si bolilor respiratorii.

Lapte de orez

Este o optiune buna pentru vegetarieni, datorita faptului ca ei nu au in dieta surse de proteine animale si-si pot acoperi necesarul zilnic cu cele de origine vegetala. Se prepara destul de usor, prin fierberea unei jumatati de cana de orez intr-un litru de apa. Dupa 2 ore, se stinge focul si, dupa racire, se trece totul printr-un blender. La final, se strecoara si se indulceste sau nu, in functie de preferinta.

Adauga un comentariu