Titlurile zilei

Ce iese din mâinile acestei coafeze din Iași întrece orice imaginație! Ștefana Bordeianu are doar 20 de ani, dar talentul său o recomandă. „Sunt bună la vopsit părul prin diverse tehnici”

Publicat: 18 nov. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ce iese din mâinile acestei coafeze din Iași întrece orice imaginație Ștefana Bordeianu are doar 20 de ani dar talentul său o recomandă. Sunt bună la vopsit părul prin diverse tehnici
Ștefana Bordeianu este una dintre cele mai tinere coafeze din Iași

Ștefana Bordeianu este o tânără din Iași care a devenit coafeză după ce a urmat cursurile organizate de AJOFM Iași. Ieșeanca ce are doar 20 de ani spune că a vrut să învețe o meserie care să-i asigure viitorul, de aceea nu a urmat o facultate

Ștefana Bordeianu, o tânără din Iași, în vârstă de 20 de ani, a decis ca după terminarea liceului să urmeze cursurile de reconversie profesională organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Pentru că și-a dat seama că este talentată în domeniul înfrumusețării, a decis să participe la mai multe cursuri de perfecționare, după ce a văzut că prietenele care îi cereau să le coafeze sau să le aranjeze pentru diverse evenimente au sfătuit-o în această direcție. S-a angajat la scurt timp după finalizarea lor, muncind într-un salon cunoscut din Iași.

„Am terminat Liceul «Gheorghe Asachi» și nu am vrut să mă înscriu la o facultate, ci să fac niște cursuri, să mă specializez pe coafură. De ceva timp îmi plăcea să machiez și să coafez, dar o făceam doar pentru prietene sau rude. Am văzut că am înclinații și am zis că este momentul să fac niște cursuri, să învăț această meserie. De aceea m-am înscris la cursurile organizate de AJOFM”, spune Ștefana Bordeianu, coafeză din Iași.

Ștefana Bordeianu este o coafeză din Iași care a finalizat cursuri de reconversie profesională

Tânăra povestește că anul trecut, în luna decembrie, a terminat cursurile, a făcut practică o perioadă, iar apoi s-a angajat la un cunoscut salon de înfrumusețare din Iași.

„Am învățat foarte multe în timpul cursului pentru că aveam multă practică și așa mă pregăteam mai bine și pentru examen. Grupa în care am participat a fost coordonată de profesorul Vali Melinte. Noi am fost prima coordonată de el și știu că s-au mai angajat încă două fete. După ce am terminat cursurile am căutat un loc de muncă în Iași. Am stat o perioadă de câteva luni la un salon de cartier, iar apoi m-am angajat la Donna Carina, în Palas.

Mă pricep mai bine la schimbările de look, să vopsesc prin diverse tehnici, m-am specializat mai mult pe asta. Sunt bună la vopsit părul prin diverse tehnici. Mă înțeleg foarte bine cu clienții, chiar dacă sunt mai mult sau mai puțin nouă în echipa Donna Carina, am clienți și chiar merg într-o direcție bună. Îmi place ce fac și de aceea am vrut să mă angajez în acest domeniu. Ca orice altă persoană care vrea să evolueze, mai am multe de învățat”, mai spune Ștefana Bordeianu, coafeză din Iași.

O altă coafeză din Iași care a făcut cursuri de reconversie profesională este Elena Știrbu.

Ieșenii șomeri se pot înscrie la cursurile organizate de AJOFM

Sute de ieșeni s-au angajat după ce au urmat cursurile de reconversie profesională organizate de AJOFM Iași. Astfel, 700 de ieșeni au absolvit cursurile de reconversie profesională organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Jumătate dintre aceștia au reușit să se angajeze la scurt după ce le-au finalizat. De asemenea, ieșenii șomeri care vor să își găsească mai ușor un loc de muncă se pot înscrie la cursurile de reconversie profesională. Ieșenii pot participa la cursurile gratuite organizate pentru 22 de meserii.

Aceștia pot să devină specialiști în domeniul HoReCa și să urmeze cursurile de bucătar, ospătar, ajutor de bucătar, cameristă sau recepționer. Unul dintre cele mai căutate posturi în Iași este cel de coafeză.

Comentarii
Adauga un comentariu