Prima pagină » Cancan ultimă oră » Ce meniuri delicioase poți comanda de Crăciun. Cât costă și cum pot fi livrate
Ce meniuri delicioase poți comanda de Crăciun. Cât costă și cum pot fi livrate

Ce meniuri delicioase poți comanda de Crăciun. Cât costă și cum pot fi livrate

29 nov. 2024, 21:30,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Pentru mulți români, Crăciunul înseamnă nu doar momente petrecute alături de cei dragi, ci și pregătiri intense pentru masa de sărbători. În timp ce unii se ocupă de gătit, alții aleg să își ușureze munca apelând la restaurante care le livrează direct acasă platouri cu bunătăți tradiționale, gata preparate.

Pentru cei care doresc o masă de Crăciun fără bătăi de cap, restaurantele din toată țara oferă platouri cu preparate tradiționale, pregătite special pentru această perioadă. Bucătarii se asigură că fiecare platou conține o varietate de produse care să satisfacă toate gusturile, de la cele mai simple și tradiționale până la cele mai sofisticate.

Costul unui platou pentru masa de Crăciun

De exemplu, un platou cu carne care cântărește aproximativ 1-1,3 kg și este destinat unei mese de 6 persoane include, printre altele, piept de porc, vrăbioară de vită afumată, slăninuță, ceafă de porc, cotlet de porc și două feluri de cârnați afumați. Prețul unui astfel de platou este de 90 de lei, conform b1tv.ro.

Totodată, există și pachete mai mari, care includ o gamă mai largă de produse. De exemplu, un platou care conține 8 produse tradiționale și are aproape 3,5 kg costă 275 de lei.

Dacă optezi pentru preparate suplimentare, precum lactate, tochitură, tobă, chişcă sau lebăr, prețul poate ajunge până la 450 de lei. Astfel, opțiunile sunt variate, iar prețul poate varia în funcție de dorințele fiecărui client.

Comenzi și livrări pentru sărbători

Restaurantele au deja listele deschise pentru comenzile de Crăciun, iar clienții s-au înscris în număr mare pentru a comanda mesele de sărbători.

„Așteptăm cât mai mulți clienți, în special pentru cei care nu vor să gătească sau vor să își facă perioada de Crăciun mai ușoară, având în vedere că este o perioadă foarte aglomerată”, spune Daniel Botă, reprezentant al unui restaurant local. Comenzile se pot face până pe 22 decembrie, iar livrările vor fi făcute direct la domiciliu sau pot fi ridicate personal.

Pentru cei care nu doresc să petreacă mult timp în bucătărie de sărbători, restaurantele și cofetăriile din România oferă soluții perfecte, cu meniuri variate și livrare acasă.

Desertul perfect pentru masa de Crăciun

Cum nicio masă de sărbătoare nu este completă fără un desert, cofetăriile vin și ele în ajutorul celor care vor să se răsfețe cu prăjituri tradiționale de Crăciun. Un kilogram de prăjituri asortate costă aproximativ 95 de lei, iar prețul unui cozonac tradițional este de 75 de lei.

„Vom pregăti toate dulciurile clasice de Crăciun, cum ar fi nucile, cornulețele și biscuiții Moșului. De asemenea, vom avea și brioșe tematice, torturi personalizate și, desigur, cozonaci cu nucă sau ciocolată belgiană”, a declarat Anca Istrate, administrator al unei cofetării locale.

Lista de comenzi se închide cu câteva zile înainte de Crăciun, așa că este recomandat ca doritorii să își facă rezervările cât mai curând posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 decembrie 2024
04 decembrie 2024