Boli si tratamente

Ce nu vi se spune despre colesterol

Publicat: 02 iun. 2020
colesterol artere
Ce nu se spune despre colesterol

Ce nu se spune despre colesterol? Colesterolul este direct legat de probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala si bolile coronariene.

Intr-adevar, aceasta este una dintre principalele cauze ale bolilor de inima. In primul rand, este necesar sa explicam ce este colesterolul si ce il provoaca.

Colesterolul este o componenta alimentara care se gaseste doar in produsele de origine animala. Pe de alta parte, este complet absent in fructe si legume. Se gaseste adesea in galbenusurile de ou, unt, uleiul de gatit si alte alimente care contin grasimi saturate.

Nivelurile de colesterol din sange provin in principal din procesarea nutrientilor, precum si din ingestia produselor alimentare care le contin. Fiecare celula contine colesterol.

Are impact asupra corpului uman in diferite moduri. Ajunge la creier, la oase, la hormoni si alte parti ale corpului.

Ce nu se spune despre colesterol?

Mai multe conceptii gresite au aparut cu privire la consumul de colesterol. Se spune adesea ca o crestere a aterosclerozei poate duce la boli coronariene. Unele studii au descoperit ca persoanele cu colesterol scazut pot face si ele ateroscleroza.

Specialistii in colesterol au mentionat ca argument pentru scaderea tensiunii arteriale reducerea grasimilor animale din organism. Este posibil, dar se intampla doar intr-un procent mic (de obicei sub 4%). De ce ? Ei bine, pentru ca organismul are nevoie de el. Daca nu il poate gasi, il produce.

Dietele majoritatii triburilor africane, cum ar fi triburile Samburu si ciobanii somali, sunt generoase in grasimi saturate. In ciuda acestui fapt, nivelul de colesterol ramane stabil.

Majoritatea persoanelor care au suferit un atac de cord au avut o dieta similara cu cea a populatiei generale in ceea ce priveste consumul de colesterol.

Conform aceleiasi surse, orice teorie care promoveaza o dieta cu continut scazut de grasimi si o califica drept cea mai buna este falsa. O perspectiva invechita si complet gresita astazi.

De ce este important?

Cu sau fara colesterol, moartea este inevitabila. Colesterolul este considerat un factor cheie in multe functii ale organismului. Este folosit in principal pentru a mentine oasele sanatoase, asigura buna functionare a creierului si a ficatului, a sustine functia nervoasa.

Colesterolul este, de asemenea, un steroid, care permite producerea de hormoni si construirea muschilor, precum si o regenerare a hormonilor suprarenali. Beneficiile de mai jos sunt rezultatul producerii de hormoni:

proprietati antiinflamatorii care impiedica functia hiperimuna;
controlul de sodiu si potasiu cu electroliti;
cresterea libidoului odata cu imbatranirea;
densitate osoasa sanatoasa;
reglarea calciului din sange;
cicluri menstruale regulate.

Comentarii
  • Lasati COLESTEROLUL in pace, ocupati-va de CARBOHIDRATI si mizeriile vehiculate de INDUSTRIA ALIMENTARA si FARMACEUTICA!

Adauga un comentariu